24 Април 2024сряда01:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ИААФ обяви номинациите за №1 на 2017 г.

/ брой: 218

автор:Дума

visibility 25

Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) оповести имената на спортистите, номинирани за наградите за най-добри лекоатлети на 2017 г. При жените за №1 ще претендират олимпийската шампионка и световна рекордьорка на 10 000 м Алмаз Аяна (Етиопия), олимпийската шампионка на овчарски скок Екатерини Стефаниди (Гърция) и олимпийската шампионка на седмобой Нафисату Тиам (Белгия).
За званието най-добър лекоатлет на сезона ще спорят катарската звезда в скока на височина Мутаз Еса Баршим, 34-годишният специалист в дългите бягания Мо Фара от Великобритания и олимпийският и световен шампион и рекордьор в бягането на 400 м Уейд Ван Нийкерк от Южна Африка. Имената на най-добрите лекоатлети ще бъдат обявени на церемония в Монако на 24 ноември.



Шалейн Фланаган спечели 47-ия Маратон на Ню Йорк пред Мери Кейтани (Кен, вляво) и Мамиту Даску (Ет, вдясно). Фланаган е първата американка, която спечели бягането от 40 години, като изпревари трикратната победителка Кейтани 3 мили преди финала. При мъжете победи кениецът Джофри Кипсанг Камворор пред сънародника си Уилсън Кипсанг. Над 50 000 бегачи преодоляха класическата дистанция, на която стартираха рекордните 98 247 участници
Снимка БГНЕС

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ