18 Април 2024четвъртък18:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Поредна стрелба в САЩ, поне 26 убити

/ брой: 218

автор:Дума

visibility 22

Нов инцидент с оръжие разтресе Съединените щати. Масовото убийство бе извършено в американския щат Тексас, по последни данни убити са 26 души, между които дете и бременна жена, ранени са 27 души. Престъплението стана в Първа баптистка църква на селището Саутърленд Спрингс, което има 400 жители и се намира на около 50 км югоизточно от град Сан Антонио.
Въоръженият злосторник влязъл в църквата малко преди обяд в неделя, когато там още продължавала сутрешната служба. По това време в църквата обичайно се събират около 50 души. Всъщност той стрелял още преди да влезе в църквата, но убийствата са извършени вече в самата сграда. Властите твърдят, че вътре той избил 23 души с автоматично оръжие, а навън още двама. 26-та жертва на инцидента е издъхнала в болница. По-рано е съобщено за 27 убити.
На излизане убиецът е посрещнат със стрелба на местен жител. Между двамата се завързала престрелка, престъпникът хвърлил оръжието и успял да стигне до колата си, където по-късно е намерен мъртъв. Още се уточнява дали е бил убит от жителя или се е самоубил. В колата са намерени няколко единици стрелково оръжие, а престъпникът бил с бронирана жилетка за извършване на злодеянието.
Източници от полицията неофициално посочват името му - Девин Кели, като той е служил във ВВС на САЩ. Телевизия CBS разпространи на своя сайт негова снимка, посочвайки, че той е роден на 21 февруари 1991 година. "Той е на 26 години. Служил е във ВВС от 2010 до 2014 година. Бил е съден през май 2014 година и позорно е изгонен от служба", отбеляза телевизията.
На пресконференция тексаският губернатор Грег Ебът каза, че това „е най-тежкият инцидент с масов разстрел в историята на нашия щат“.
Президентът Доналд Тръмп, който е на посещение в Япония, окачестви инцидента като акт на злото и поднесе съболезнованията си на близките на загиналите. Той бе непрекъснато информиран за новите подробности по инцидента. Накрая разпореди да бъде обявен 9 ноември за ден на национален траур и националният флаг да бъде спуснат наполовина на обществените места.
От българското посолство в САЩ съобщиха, че няма данни за убити или ранени българки граждани.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ