20 Април 2024събота17:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 217

автор:Дума

visibility 23

Баските подкрепиха Каталуния
Няколко хиляди души се включиха в протестно шествие в най-големия град на Баската автономна област в Испания - Билбао, срещу въведеното от централното правителство в Мадрид пряко управление в Каталуния. Протестиращите са подкрепили и каталунските сепаратисти, като според тях те имат право на самоопределение.

Два атентата взеха жертви в Аден
Два терористични акта бяха извършени в град Аден в южната част на Йемен. Един от атентаторите самоубийци е проникнал в помещение на отдела по криминални разследвания и се е взривил вътре, след което в сградата избухнал силен пожар. Охраната е открила огън по нападателя. Преди това сходен самоубийствен атентат беше извършен в управлението по сигурността в Аден, където загинаха петима военнослужещи.

Кюрдска демонстрация завърши с ранени

Най-малко 15 полицаи са били ранени при сблъсъци с кюрдите, провели демонстрация по улиците на германския град Дюселдорф в подкрепа на забранената в Германия Кюрдска работническа партия. Протестиращите отказали да се разпръснат, както били призовани от полицията, след което започнали да замерят служителите й с различни предмети. В отговор полицията използвала сълзотворен газ.

Арести в Москва
Руската полиция задържа поне 200 активисти, събрали се на Манежния площад в центъра на Москва за участие в неразрешен протест срещу президента Владимир Путин. Сред задържаните има и журналист от радио "Ехото на Москва", който не се легитимирал и оказал съпротива, съобщи източник от силовите структури.

Полша легализира канабиса
Фармацевтите в Полша ще могат да предписват канабис на пациентите, след като употребата на растението за медицински цели бе легализирана в страната. Според новото законодателство канабисът от внесени от чужбина растения ще може да се продава в полските аптеки.




Жителите на италианския остров Сицилия гласуват на местни избори, разглеждани като барометър за предстоящите общи избори в страната, а популисткото движение "Пет звезди" (M5S) съперничи на възраждащата се десница, докато разделената левица губи позиции
БГНЕС


Най-малко 27 са вече жертвите на тайфуна във Виетнам, където в понеделник трябва да започне срещата на върха на АПЕК. Стихията бушува близо до град Нячанг. Скоростта на ветровете достига 90 км в час. Поривите отнесоха покривите на над хиляда къщи, съборени са стотици електрически стълбове. Разрушени са над 600 къщи, още 40 хиляди са със щети
БГНЕС

Пентагонът подвел Лондон
В мемоари на бившия британски премиер Гордън Браун се твърди, че Пентагонът подвел Великобритания при взимането на решението за войната в Ирак. Американците са знаели, че Саддам Хюсеин няма оръжия за масово поразяване, но не информирали за това Лондон.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ