24 Април 2024сряда08:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Деца рисуват мира" в Международния ден за борба срещу фашизма

/ брой: 217

автор:Дума

visibility 33

Международна изложба "Деца рисуват мира" ще бъде открита в четвъртък в Руския културно-информационен център на ул. "Щипка" 34 в София. Изложбата е посветена на Международния ден за борба срещу фашизма - 9 ноември, официалното откриване е в 18 ч. На този ден едновременно се откриват изложби в Ирландия и в Елцин-центр в Екатеринбург. Експозицията вече е показана в 15 страни по света, а на 23 ноември ще бъде открита и в Махачкала (Дагестан).
Изявата е по инициатива на "Свето-Пантелеймоновска СКС" с подкрепата на представителството на "Россътрудничество" в България. Експозицията, която ще е отворена до 18 ноември, представя част от детските рисунки, събрани в рамките на Международния проект "Деца рисуват мира или защитете ни от нацизма и международния тероризъм". Проектът е създаден от доброволци, които са оказвали хуманитарна помощ на мирно население в зони на военни конфликти по света. В изложбата са представени рисунки на деца, които са виждали с очите си войната, унищожените къщи и училища, смъртта на близките. Организатор и ръководител на проекта е генералният директор и учредител на благотворителната фондация "Деца рисуват мира" Александър Борисов. Към проекта се присъединиха обществени организации от Ирландия, Италия, Германия, Белгия, Естония, Словакия, Чехия, Австрия, Сърбия, Сирия, Палестина, Афганистан, Либия, Ирак и др. Целта е да се привлече вниманието на обществото към проблемите в "горещите точки", да се насърчава патриотичното обучение на деца и юноши и гражданската отговорност за съдбата на родината.
Според Александър Борисов, рисунките представляват послания на деца, които страдат от войната или от последствията й. "Когато хората воюват, сякаш забравят, че от това страдат най-беззащитните и невинните - децата. С какво са заслужили те тези страдания? Затова основната цел на този проект е да се привлече вниманието на обществото към проблемите в "горещите точки", където страдат десетки хиляди деца, мечтаещи само за едно - за мир", казва Александър Борисов.


 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ