25 Април 2024четвъртък15:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Четвърта поредна титла за Мъри с Астана

/ брой: 217

автор:Дума

visibility 416

Воденият от Станимир Стоилов тим на Астана спечели за четвърти пореден път титлата в първенството на Казахстан. Това е 6-а шампионска купа за хасковлията, който има и 2 с Левски през 2006 и 2007 г. В двубой от последния, 34-ти кръг Астана победи гостуващия Акжайик с 2:0 с голове на конгоанеца Жуниор Кабананга (51 и 90+4).
С успеха Астана събра 79 т., с 1 пред Кайрат Алмати, който надигра с 3:2 Актобе. Помощници на Мъри неизменно са Цанко Цветанов и Саид Ибраимов.
Тимът на Стойчо Младенов Кайсар Кизилорда победи като гост с 1:0 Тараз с гол на Дмитри Евстигнеев (58) и завърши 6-и с 42 т. С това Стойчо подписа нов договор. Преслав Йорданов вкара хеттрик и донесе победата на Ордабаси с 3:2 над изпадащия Окжепетс в мач без значение, но тимът му заслужи бронзовите медали. За Окжепетс до лятото игра Цветан Генков, но бе освободен.
Стоилов също така има добри шансове да изведе Астана до 1/16-финал за Лига Европа, където отборът е на второ място в група А. Той вече класира Астана по веднъж в групите на Шампионската лига."Не на всеки клуб се отдава да бъде 4 пъти поред шампион. Това е успех на целия клуб, но и на феновете ни. Ще си починем и вече ще мислим за мача с Виляреал. Ще ни бъде трудно, след като вече нямаме официални мачове. Но ще се опитаме да спечелим оставащите ни 2 срещи в Лига Европа. Досега не сме получавали премии, играчите не са си получили бонусите още за миналия сезон. За 3 години Астана донесе на Казахстан много пари, но проблемът остава. Нямам ново предложение за договор. В Европа има много добри треньори. Астана може да намери нов треньор, който да изведе клуба до нови постижения. Не казвам, че ако ми предложат нов договор ще остана. В момента имам много оферти от други клубове", обяви Стоилов.



Играчите на Астана с треньора Станимир Стоилов (между помощниците му Цанко Цветанов и Саид Ибраимов) се радват на четвъртата поредна шампионска титла в Казахстан
снимка fca.kz

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ