20 Април 2024събота15:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българите най-често вземат заем за ремонт

/ брой: 216

автор:Дума

visibility 67

Най-търсените от българите потребителски заеми са за ремонт на дома, за обединяване на кредити и за покупка на употребяван автомобил. Сред първите 10 най-търсени заеми седмо място заемат кредитите за ваканция. Това показва проучване на БНП Париба Лични Финанси България какви потребителски кредити взема българинът за периода от май до октомври.
Според анализа хората кандидатстват повече за заеми за ваканция, отколкото за плащане на сметки. Сред първите 10 най-желани за заеми са исканията за пари в брой, покупка на обзавеждане, лечение, ремонт на дома, семейни тържества и образование.
Средната сума на молбите за ремонт на дома нараства с 8% - от 5168 лв. в периода ноември 2016 г. до април 2017 г. до 5567 лв. през последните шест месеца. При кредитите за обединяване на задължения се наблюдава ръст от 10%, като от май до октомври средният размер на финансиране е 7121 лв., докато през предишните шест месеца клиентите са кандидатствали средно за 6480 лв. Същата тенденция се наблюдава и при потребителските кредити за покупка на употребяван автомобил. През последните шест месеца средният размер на молбите достига 6071 лв. при 9% ръст  в сравнение с периода ноември 2016 г. - април 2017 г., когато средната сума достига 5567 лв.
Мъжете и жените са почти еднакво активни при кандидатстването за потребителски кредит - 51,4% срещу 48,6%. Мъжете най-често кандидатстват за заеми за покупка на употребяван автомобил - 69% от молбите за финансиране на коли.
Близо 64% от молбите за кредит с цел образование са подадени от жени, а над 63% от тях са посочилите като причина за кандидатстването за кредит медицинско лечение.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ