25 Април 2024четвъртък21:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 216

автор:Дума

visibility 95

Над 83% от руснаците одобряват лидера си
Работата на президента Владимир Путин се одобрява от 83,5% от руснаците, а на премиера Дмитрий Медведев - от 52,1 на сто. Това сочат данните от Общоруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), публикувани вчера. Рейтингът на правителството е 57,6 процента.

Ердоган иска нова среща с Путин
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че планира среща с Владимир Путин до две седмици, за да обсъди проблема с Нагорни Карабах. Руският президентски говорител Песков също потвърди, че се подготвя нова среща между двамата лидери.

САЩ одобриха нова сделка с Катар

Съединените щати одобриха нова оръжейна сделка с Катар за 1,1 милиарда долара въпреки кризата между емирството и други арабски страни. Договорът предвижда логистична и техническа поддръжка за катарските бойни самолети Ф-15, сочи комюнике на администрацията в САЩ.

ЦРУ публикува 470 хил. документа за Осама
Централното разузнавателно управление публикува близо 470 000 документа за бившия лидер на "Ал Кайда" Осама бен Ладен. Новите материали включват личния му дневник, документи, аудио и видеофайлове. Така ЦРУ за четвърти път разкрива документи за Бен Ладен, открити по време на операцията срещу него в Аботабад в Пакистан.

Мъж застреля трима в супермаркет

Най-малко трима души са били убити при нападение в супермаркет в Торнтън, Колорадо. По първоначални данни няколко души са били ранени и се намират в болница. Според властите в Торнтън между жертвите са двама възрастни мъже и една жена.

Стрелба и в Бремен
Неизвестен извършител откри стрелба в супермаркет в германския град Бремен. Най-малко един човек е ранен. Състоянието му е тежко, с опасност за живота. Нападателят е успял да избяга от мястото на инцидента. Все още не са известни и мотивите на атаката.



Полицейските сили на Южна Корея са отхвърлили 48 от общо 50-те подадени заявки за провеждане на протестни акции в Сеул по повод предстоящата визита на американския президент Доналд Тръмп, която предстои да се състои на 7 и 8 ноември. Двата протеста ще се проведат в района на двореца Кьонбокун и президентската резиденция "Синият дом" в центъра на Сеул. Това е първият път, в който полицията забранява демонстрации, откакто на власт е либералният президент Мун Дже-ин
БГНЕС



Изборите за ръководители на общините във Венецуела ще се проведат на 10 декември тази година. В изявление президентът Мадуро отправи и искане към Националния избирателен съвет да лиши от право на участие всички онези политически партии и формации, които се опитат да призовават за "саботаж" на избирателния процес
БГНЕС

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ