19 Април 2024петък14:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо изпусна Иснър

Димитров не успя да прескочи III кръг на "Мастърс"-а в Париж, но се изкачва до рекордното шесто място

/ брой: 216

автор:Дума

visibility 19

Григор Димитров (№8 в света) профука златен шанс за пръв път в кариерата си да се класира за 1/4-финал на "Мастърс"-а в Париж. В мач от III кръг българинът падна от Джон Иснър (САЩ, №14) с 6:7 (10), 7:5, 6:7 (3), но може да съжалява, защото практически го беше спечелил.
В началото на първия сет доминираха подаващите. Пръв до шанс за пробив стигна Гришо, но 208-сантиметровият американец се измъкна с бомбен сервис. Впоследствие "Големият Джон" също получи точка за пробив, но в този момент асовете влязоха в употреба на българина и той изравни за 4:4. При 5:5 отново гигантът се спаси с началния си удар и така се стигна до тайбрек. В него Гришо допусна минипробив, а после за радост на публиката спаси 5 сетбола, но приключи по най-неприятния начин като с двойна грешка сдаде сета след 10:12.
Във втората част тенис почти не се играеше, защото двамата печелеха точките си предимно с безупречни начални удари. Единствено от време на време хасковлията правеше някое магическо отиграване. Така се стигна до 6:5 за българина и сервис на Иснър. Американецът не издържа на напрежението и след двойна грешка се проби сам, и се стигна до трети сет. В него Димитров отново проби съперника за 4:2 и затвърди за 5:2. При 5:3 той сервираше за мача, но се пропука и с двойна грешка върна пробива, а минути по-късно Иснър изравни за 5:5. Така нашият буквално изпусна спечелен мач. Стигна се до тайбрек, в който 108-килограмовият тенисист дръпна с 2:0 и с 5:2, за да спечели този изгубен мач за разочарование на публиката в двореца "Берси".
Въпреки загубата Гришо в понеделник ще се изкачи до рекордното шесто място в света, след като контузените Анди Мъри и Новак Джокович губат много точки от неучастието си в Париж.



Григор Димитров връща топката от бекхенд при загубата от Джон Иснър с 6:7 (10), 7:5, 6:7 (3) в Париж
Снимка БГНЕС

Надал завършва годината като №1


Рафаел Надал ще завърши годината като №1 в света. Испанецът си подсигури върховото място, след като победи във II кръг на "Мастърс"-а в Париж Хьон Чун (Кор, №55) със 7:5, 6:4. Така 31-годишният левичар става най-възрастният тенисист, който завършва под №1 в историята на АТП. Матадора финишира на върха за четвърти път, след 2008, 2010 и 2013 г.
"Щастлив съм за всичко. Беше прекрасен сезон. Преди година дори не съм си мечтал, че ще бъда №1 отново, камо ли в края на сезона. Това е нещо, което означава много за мен. Много съм щастлив, но сезонът още не е приключил. Сега съм в Париж - най-важния град в кариерата ми, без съмнение. Нямам търпение просто да продължа давам най-доброто от себе си", обяви Рафа. За място на 1/4-финал той срещна снощи Пабло Куевас (Ур, №36).

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ