28 Март 2024четвъртък18:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 215

автор:Дума

visibility 31

Пучдемон се провъзгласи за лидер в изгнание
Отстраненият от поста премиер на Каталуния Карлес Пучдемон представи новия си уебсайт, според който той е президент в изгнание. Пучдемон напусна в понеделник Барселона и отиде в Брюксел заедно с няколко членове на сваления кабинет. Той обяви, че ще продължи да се бори за независимостта на Каталуния. В Испания му бяха повдигнати обвинения в организиране на бунт, антидържавна дейност и злоупотреба с държавни средства.


Косово ще има армия съвсем скоро

Сформирането на армия на Косово е в последната фаза, заяви президентът Хашим Тачи. Президентът изтъкна, че сформирането на армията на Косово е в интерес на всички граждани на страната, тъй като ще донесе мир и безопасност на Косово и на региона. Той увери, че армията няма да представлява заплаха за никого.


Преизбраха Абе

Шиндзо Абе бе преизбран за премиер на Япония, броени дни преди посещението на американския президент Доналд Тръмп. Абе, който е на 63 г., встъпи в длъжност през декември 2012 г., обещавайки да рестартира икономиката и да засили отбраната. Неговата коалиция спечели убедително предсрочния парламентарен вот в края на октомври.


Турски товарен кораб потъна край Истанбул

Спасители откриха телата на четирима моряци от потъналия близо до Босфора товарен кораб "Билял Бал". Корабът, с 12-членен екипаж, изчезна вчера рано сутринта от екраните на радарите близо до пристанищния град Шиле, северозападно от провинция Истанбул.


Властите в албанската община Химара разпоредиха събарянето на къщите, принадлежащи на представители на гръцкото малцинство. Действията са част от план за обновление на градската среда, който критици определят като противоконституционен
БГНЕС


Арестуваха дългогодишен кмет на Скопска община
В Скопие бе арестуван дългогодишният кмет на община Гьорче Петров Сокол Митровски. Той ръководеше общината, една от най-големите в македонската столица, в продължение на 12 години - от 2005-а до 29 октомври 2017 г., когато загуби битката за нов мандат. Митровски е бивш кадар на югославската армия, но бе издигнат от партията на Никола Груевски. Срещу него се води разследване за тежки нарушения при отдаването на терени на концесия, приватизация на земи и незаконно строителство.



Ройтерс публикува снимка от вестник в Астана, която показва таблица с досегашната и новата азбука на Казахстан. По нареждане на президента Нурсултан Назарбаев се изработва латинска азбука, която да замени досегашната кирилица. Преходът към латиницата трябва да завърши през 2025 г.



Искам да отида при семейството си - това пише на плаката, който държи детето. Жени и деца бежанци разпънаха палатков лагер пред гръцкия парламент с настояване да бъдат събрани със семействата си, които са в Германия. Заплашват с гладна стачка
БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 278

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 297

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ