29 Март 2024петък08:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ама друг път...

/ брой: 215

автор:Павлета Давидова

visibility 30

Казват, че на крива ракета и Космосът й пречи. Толкова се е килнал носът на ГЕРБ, че целият свят им е крив и спъва светлите им напъни за по-добро бъдеще... на самите тях. Партийни пиари използват махленска стилистика, за да се разправят в социалните мрежи. Министри с разнообразен диапазон на действие задействаха познатия рефрен за тежкото наследство и лошите предшественици. Членове на кабинета повтарят до откат как всеки подозрителен договор я е изготвен, я е подписан от човек, заемал поста преди тях. Чисти и невинни като сълза, сякаш от вчера са в политиката и не са взели едно лошо или поне съмнително решение...
Министърка се впусна да обяснява как в служебния кабинет трупали папки с компромати. В секторите "Здравеопазване" и "Отбрана", видите ли, били най-жертвоготовни в опитите за дискредитиране. Да напомним на забравилите, че това са две от най-любимите сфери на ГЕРБ. И май сред най-доходоносните. А скандалите там гърмят не всеки ден, а всеки час. Едва ли е трудно да се трупат "компромати" за издънките им. Управляващите обаче са далеч от мисълта да си посипват главата с пепел. Те не са оттук и са за малко. И не помнят, че техни дружки и съпартийци са джапали в тинята дълго време, без да им пречи. Е, от време на време "гърми" някое скандалче, но то бързо потъва в забрава, "удавено" от по-голяма бомбастична издънка.
ГЕРБ и компания са чисти, добри, не знаят що е конфликт на интереси. Особено ако лично са замесени. Че какъв е проблемът да си собственик на четвърт от една от големите транспортни фирми у нас, а в същото време да си в парламентарната комисия по транспорт? Конфликт на интереси, лобизъм от поредния гербаджийски депутат? Само така ви се струва... ГЕРБ са чисти и добри, повтаряйте си го, току-виж вземете да повярвате.
Партията на Бойко Борисов има разнообразно тълкуване на еднотипни ситуации. Единствената константа е, че вината за всеки гаф е на някой друг. И те нямат нищо общо. А тази мантра за лошото наследство вече девета година се лее.
Служебният кабинет на Огнян Герджиков управлява няколко месеца, но ако слушате министрите от сегашното правителство, предшествениците им са векували. Очаква се следващите N години (или месеци) членовете на "Борисов 3" да продължат с "друг ни е виновен". Дори нямат доблестта да сведат поглед, докато лъжат. Високомерно и с чувство за безнаказаност продължават да дерибействат, а виновните са ясни - Станишев, Тройната коалиция, БСП... Сега на мушката е и президентът Румен Радев. Сигурно боли друг да има по-висок рейтинг от този на Борисов и ГЕРБ. И сме по-красиви, и сме по-добри, пеят гербаджиите. Ама друг път - време е някой да им го каже.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ