Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Оръжие

Южна Корея модернизира местния "Абрамс"

Дума

2. Ноември 2017 , брой: 215   117   0Основният боен танк на южнокорейската армия К1, наричан "Южнокорейски Абрамс", поради сходството си с американския танк, на която база е разработен, ще бъде модернизиран до варианта К1А2, съобщи порталът armyrecognition.com. Министерството на отбраната на Южна Корея вече показа първия модернизиран танк по време на изложението ADEX 2017. Той е производство на компанията "Хюндай" и се базира на предишната модификация К1А1, създадена още през 90-те години на миналия век.
Модификацията К1А2 се отличава преди всичко с нова електроника. Танкът има обновена информационно-управляваща система, която обединява всичките му електронни системи в обща мрежа и нова бойно-информационна управляваща система, която осигурява автоматизирано управление на тактическото звено и позволява да се обменя информация между танковете, друга бойна техника и пунктове за управление.  "Хюндай" разкрива, че в К1А2 е използвана електроника от най-новия южнокорейски танк К2 "Черна пантера", приет на въоръжение през 2014 г. Според плановете на южнокорейците към 2026 г. трябва да бъдат обновени всички К1А1, които са в състава на армията.
Модификацията К1А2 ще позволи на Южна Корея временно да замени втората партия от най-новите, но и най-скъпи танкове в света К2 "Черна пантера", допълва сайтът warpost. Двигателят на "Пантерата", южнокорейско производство, се е оказал ненадежден и производството на нови танкове К2 ще бъде забавено с няколко години, докато не бъде реше проблемът.

Танкът K1A2 бе представен официално от южнокорейската армия
Снимка  armyrecognition.com

 

 

 

Оръжие

  • Руският бомбардировач ще получи ново електронно оборудване, двигатели и крилати ракети
    23. Ноември 2017 230
    20
    0

    Руският свръхзвуков бомбардировач със среден обсег Ту-22М3 ще бъде кардинално модернизиран, съобщи в края на миналата седмица ТАСС. Агенцията съобщава, че модернизирането на намиращите се в строя бомбардировачи ще започне от следващата година, а новата модификация ще се нарича Ту-22М3М. В момента, по различни данни, ВВС и ВМФ на Русия имат общо около...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"