Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Оръжие

Увеличават три пъти ударните части на ВДВ

Дума

2. Ноември 2017 , брой: 215   108   0Поне петнайсет части на руските въздушно-десантни войски (ВДВ), обезпечени със съвременно оръжие и най-добре подготвени парашутисти, могат до края на 2017 г. да бъдат обявени за "ударни" подразделения. Това съобщи агенция РИА "Новости", като се позова на официално съобщение на руското Министерство на отбраната. В него се казва: "Общо във ВДВ, като резултат в края на учебния период, може да се появят поне петнайсет "ударни" подразделения, които да станат пример за други воински части и поделения от Въоръжените сили на Русия".
Съобщава се, че за това почетно звание се борели военни части от Псковското, Ивановското, Тулското, Новоросийското, Улан-Удинското и Уляновското съединение на ВДВ. При това в момента ВДВ вече имат пет ударни съединения. Това са части от Ивановското, Камишинското, Тулското, Уляновското и Псковското съединение на ВДВ, припомнят от военното министерство. Оттам допълват, че тези подразделения са въоръжени с най-съвременни автоматизирани средства за управление, разузнаване и огнево поразяване на противника, в това число такива, които нямат аналог в света.
В перспектива ударните части на ВДВ ще бъдат оборудвани "с лека авиопреносима техника и въоръжение, които превъзхождат по всички показатели чуждестранните аналози", се казва още в съобщението на руското МО.
Под "ударни" в руската армия се разбират тези части и съединения, които са окомплектовани с добре подготвен личен състав, екипирани са напълно, имат най-съвременно оръжие и са предназначени за настъпателни бойни действия.

На 25 октомври т.г. се проведе най-мащабното в съвременната история на Русия учение по десантиране, в което бяха задействани 2500 парашутисти
Снимка Министерство на отбраната на Русия

 

 

 

Оръжие

  • Руският бомбардировач ще получи ново електронно оборудване, двигатели и крилати ракети
    23. Ноември 2017 230
    20
    0

    Руският свръхзвуков бомбардировач със среден обсег Ту-22М3 ще бъде кардинално модернизиран, съобщи в края на миналата седмица ТАСС. Агенцията съобщава, че модернизирането на намиращите се в строя бомбардировачи ще започне от следващата година, а новата модификация ще се нарича Ту-22М3М. В момента, по различни данни, ВВС и ВМФ на Русия имат общо около...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"