23 Април 2024вторник11:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

70% от потребителите на мобилни услуги у нас имат смартфони

/ брой: 214

автор:Дума

visibility 47

70% от българските потребители на мобилни услуги притежават смартфони и ползват на тях мобилен интернет. Около 39% от потребителите на мобилен интернет в страната ползват достъп до глобалната мрежа предимно чрез 3G и 4G на операторите. Огромната част от тях - 95%, ползват и т.нар. OTT (over the top) услуги за комуникация като приложения за чат и гласови разговори. Това става ясно от национално представително проучване на потребителските навици сред 7200 потребители от България, Сърбия, Черна гора и Унгария, извършено по поръчка на Telenor от агенцията за пазарни изследвания Кантар THC Норвегия, съобщиха от мобилния оператор.
Според изследването 89% от потребителите на мобилни услуги в България използват абонаментни планове, като това е значително над средното ниво на този показател в изследваните страни (67%).
Въпреки че проникването на смартфони в региона е сравнително високо, само 11% от българските потребители, които използват мобилни приложения, са плащали за инсталирането на някое от тях. Този извод се подкрепя и от факта, че плащанията в брой по принцип са предпочитани от по-голямата част от българите - 96%, а само 7% от запитаните са декларирали, че извършват и онлайн разплащания. Плащания през приложения пък правят едва 1%.

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 495

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 558

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 501

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 609

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 517

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 512

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 590

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 674

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 534

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 537

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ