19 Април 2024петък15:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Москва "подвела" 1/3 от американците

Лавров обвини САЩ в антируска пропаганда

/ брой: 214

автор:Дума

visibility 44

От най-голямата социална мрежа в света Facebook обявиха, че около 126 млн. американски потребители може да са видели съдържание, качено от руски тайни агенти през последните две години.
Фейсбук уточни, че около 80 хил. публикации са били генерирани преди и след американските президентски избори през 2016 г. Повечето от публикациите са били съсредоточени върху социални и политически послания.
Фейсбук публикува данните преди изслушването в Сената на САЩ, където те - заедно с туитър и гугъл - ще дадат подробности относно влиянието на Русия върху популярните сайтове. Последните данни, публикувани от фейсбук, са били видени от новинарската агенция Ройтерс и в. "Вашингтон поуст".
80-те хиляди постинга са били публикувани между юни 2015 и август 2017 г. Според фейсбук те са били публикувани от руска компания, свързана с Кремъл.
"Тези действия са против мисията на фейсбук за изграждане на общност и всичко, зад което заставаме", написа Колин Стреч, който е главен юрисконсулт на фейсбук, като допълни: "И ние сме решени да направим всичко, което е по силите ни, за да се справим с тази нова заплаха."
От гугъл" също разкриха, че руски тролове са качили повече от 1000 видеоклипа в YouTube на 18 различни канала. Компанията „Алфабет“, собственик на гугъл, твърди, че е разкрила платени от Русия политически реклами на стойност 4700 долара. Според сведения на Ройтерс въпросните реклами са били пускани по време на предизборната кампания миналата година в САЩ. „Алфабет“ смята да създаде отделна база данни, за да може редовно да публикува сведения за това кой плаща публикуването на подобни реклами.
Междувременно туитър са открили и блокирали 2752 акаунта, които са проследили до изследователска интернет агенция, чието седалище е в Русия.
Само преди около година шефът на фейсбук Марк Зукърбърг отхвърли твърденията за намеса на Русия като "налудничаво" говорене.
Руското външно министерство от своя страна заяви, че няма "нито едно доказателство", което да сочи към предполагаема намеса на Москва в президентските избори в Съединените щати през миналата година, предаде АФП.
Руският външен министър Сергей Лавров коментира също, че тези обвинения на САЩ са в съответствие с антируската пропаганда, за да се намали влиянието на Москва в глобален мащаб. Лавров заяви, че въвеждането на ембарго е друг опит да спънат страната в европейските енергийни и оръжейни пазари.
"Под претекст за справяне с руска заплаха във Вашингтон, те (б.р. САЩ) се опитват да запълнят трансатлантическата солидарност и не само да накарат европейците да увеличат разходите си за отбрана, но и да развият своите собствени икономически и енергийни интереси в Европа", подчерта министърът.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ