28 Март 2024четвъртък20:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Кой се страхува от Корнелия Нинова?

Националният въпрос сега е как, с кои и кога БСП да поведе българите срещу режима Борисов/Цветанов за нов тип управление

/ брой: 214

visibility 979

Стефан ГАЙДАРСКИ

На изминалия конгрес Корнелия Нинова отстоя собствения си опозиционен курс пред собствената си опозиция. Алтернативата на ГЕРБ доказа, че вътре в себе си няма алтернатива. Необходимо е специфично въображение, за да буди тревога обстоятелството, че Гергов, Дъбов, Миков, Мерджанов, Стоилов, Найденов и шепа техни прислужници са недоволни. Тъкмо обратното - ако подкрепяха Нинова, биха я дискредитирали пред външните наблюдатели. Не се наложи БСП пак да изследва собствената си идентичност, защото там винаги е много сложно, ако питаш някой отвътре и твърде просто, ако гледаш отвън. Българските социалисти имат една-единствена важна мисия и всичко друго е второстепенно. Това бе и акцентът в речта на Нинова.
Смазаните от режима Борисов/Цветанов български граждани имат нужда от избор, от много простичък избор. Искат да гласуват за партия, която да разкара шайката на Антон Тодоров от властта. Ако перифразирам Георги Марков, "добри са тези, които бият ГЕРБ на избори" .
Грешките на БСП в миналото и състоянието на самоопределящите се като десни партии днес са само още аргументи в същата посока.
И все пак кой се страхува от Корнелия Нинова?
Бойко Борисов и Цветан Цветанов не се страхуват. Първият е анестезиран от новото си хоби да бъде екзотика на анемичната международната сцена, а вторият от собствените си успешни въведения в това, което имаме като изборна процедура. Да не говорим, че и двамата са реалисти и разбират, че една загуба нищо няма да промени в краткосрочен план. ГЕРБ трябва да бъдат аут поне пълен управленски мандат, за да се разклати сегашният модел, описан брилянтно от д-р Михайлов - "за да бъдеш факт, трябва да си ГЕРБ".
Пожарната пресконференция, която последва конгреса, е плод най-вече на нивото на политически интелект сред управляващите, а не на страх. Предстои дълъг път, през който не трябва и за миг да се допуска ГЕРБ да излиза от обяснителния режим.
В БСП също не се страхуват достатъчно от г-жа Нинова. А трябва. Като местни организации, които са по-представени в Националния съвет, отколкото в съответния общински. Като други, които открито работят с ГЕРБ. Като трети, които при всяко появяване в медиите регистрират отлив на подкрепа. Легендарната демократичност в левицата предизвиква само усмивки с оглед герберските порядки.
Времето за умерени политики отдавна е изчерпано. Корнелия Нинова вече заяви свалянето на ГЕРБ за национална кауза. А мотото е ясно - всички срещу ГЕРБ в името на България.
Националният въпрос сега е как, с кои и кога Корнелия Нинова да поведе българските граждани към нов тип управление. 
И бесепари са всички, които работят за тази промяна.

                         Гласове

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ