28 Март 2024четвъртък22:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 214

автор:Дума

visibility 28

Вечер, посветена на Деня на народните будители, в БАН
Българската академия на науките, Съюзът на българските писатели и издателство "Захарий Стоянов" организират вечер, посветена на 1 ноември - Ден на народните будители, днес от 18 ч. в големия салон на БАН, ул. "15 ноември" 1.



Победителите в конкурса за рисунка "Моите будители" ще бъдат обявени и наградени днес от 14 ч. в Детския център на Столичната библиотека. В него се включиха над 110 деца от 5 до 14 години от цялата страна. Творбите бяха оценени от жури в състав председател Христо Кърджилов - художник, членове Аделина Хаджийска - художничка, и Адриана Гайдарова - началник сектор "Детска литература"


60 години Учебен драматичен театър при НАТФИЗ
НАТФИЗ ще отбележи 60 години Учебен драматичен театър и 75 години държавно театрално образование. Академията планира да отпразнува юбилея с поредица от спектакли в началото на ноември - "За любовта и други демони", пост. проф. Маргарита Младенова (3 ноември), "Бай Балчо споменува", пост. проф. Пламен Марков (4 ноември), премиерата на "Антихрист-суперзвезда", пост. проф. Здравко Митков (7 ноември), "Ориент експрес", пост. проф. д-р Александър Илиев (7 ноември), и "Януари", пост. Ованес Торосян (8 ноември). Два от спектаклите, посветени на юбилейните годишнини - "Бай Балчо споменува" на дипломиралия се клас на проф. Пламен Марков и "Януари" на дипломиралия се клас на проф. д-р Ивайло Христов, ще се играят на голяма сцена при вход свободен, но при предварително заявени на касата на театъра пропуски.


Книжовна премиера в ЦВК
Централният военен клуб, издателска къща "Еър груп 2000" ЕООД и фондация "Български криле" организират среща с авиационния писател Иван Петков и премиера на новата му книга "Авиация и изкуство". Спектакълът с участието на действащи лица в книгата ще се състои на 2 ноември от 18 ч. в зала 1 на Централния военен клуб.



Дискусия за театъра в Народния
Открита театрална дискусия "И утре ще има Театър. (Р)еволюцията на театралната публика", ще се състои днес от 19 ч. на Сцена ІV етаж в НТ "Иван Вазов". Тя е съпътстващо събитие на европейската инициатива Нощ на театрите и в нея ще се включат Галин Стоев, Христо Мутафчиев, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Гергана Иванова (Тhe Smarts).

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ