28 Март 2024четвъртък12:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"На Нея с обич! Емил Димитров" се завръща на столична сцена

Музикалният спектакъл ще бъде представен на 3 ноември в зала 1 на НДК, за първи път със субтитри на английски език

/ брой: 214

автор:Дума

visibility 13

"На нея с обич! Емил Димитров" - музикалният спектакъл, който докосна сърцата, завладя емоциите и изправи на крака хиляди зрители в София, Варна, Бургас и Пловдив, се готви за следваща специална среща с Нея - Публиката. На 3 ноември музикалната приказка ще бъде представена за първи път със субтитри на английски език, което я прави достъпна за чуждоезикова публика. Преводът е дело на Любов Костова.
Близо една година след премиерата спектакълът се завръща на столичната си сцена на зала 1 на Националния дворец на културата. Това ще бъде шестото представление на голяма сцена за независимата мащабна продукция.
Той изпя 400 песни, създаде първите български хитове, сред които и песните химни "Моя страна, моя България", "Ако си дал" и "Писмо до мама". Той даде на Европа 10 хита. Продаде над 70 000 000 плочи и за първи път събра 80 000 зрители на концерт през 60-те години на миналия век. Той е Емил Димитров! Спектакълът разказва за живота на обожавания музикант - изпълнен с възходи и падения, с успехи и лични трагедии, с увереност и съмнения. Историята на Артиста, готов да жертва всичко заради своята публика, е разказана емоционално и достоверно, елегантно и с финес, достоен за аристократа на българската поп музика.
На сцената се редуват картини, описващи най-важните моменти в живота на Емил, и песни, които продължават да вълнуват сърцата на хилядите му почитатели. В спектакъла, преплетени в историята и сами разказващи история, звучат в изпълнение на актьора Даниел Цочев и под съпровода на симфоничен оркестър, 16 от незабравимите песни на Емил Димитров. Сред тях са "Моя страна, моя България", "Ако си дал", "Писмо до мама", "Само тази нощ", "Джулия", "Арлекино", "Без грим", "Върни ми времето", "Ние се оженихме", "Нашият сигнал", "Вън вали". Оркестрациите им са създадени под ръководството на доц. Христо Павлов.
В ролята на музикалната икона е актьорът Даниел Цочев. Елегантното партньорство на Антония Малинова - загадъчната Тя, прекрасната музика на живо със симфоничен оркестър и мащабните кинокартини създават вълнуваща емоционална атмосфера на сцената. Режисьорка на спектакъла е актрисата Снежина Петрова. Стилната черно-бяла сценография и костюми на Свила Величкова допълват усещането за епохата. Авторка на завладяващата история и продуцентка на спектакъла е Нели Бенова (Oxymoron Factory).
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 123

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 127

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 146

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ