18 Април 2024четвъртък15:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Без играчи на Лудогорец и Левски в националния

Хубчев върна Миланов за контролата със Саудитска Арабия

/ брой: 214

автор:Дума

visibility 56

Нито един футболист на Лудогорец и Левски не попадна в националния отбор за мача със Саудитска Арабия на 13 ноември. Контролата с участника на Мондиал 2018 в Русия ще се проведе на ст. "Рестело" в Лисабон. Петър Хубчев повика 20 футболисти, като за трети мач няма играчи от шампиона и за пръв път от тима на "сините". Селекционерът реално окончателно се отказа от капитана си Светослав Дяков, както и от Марселиньо. За последно дефанзивният халф игра срещу Беларус (1:2) през юни. Натурализираният бразилец пък е един от най-добрите играчи в Първа лига.
За квалификациите през есента от Левски Хубчев викаше само вратаря Божидар Митрев, който при него е резерва. На "Герена" обаче стойностни игри показват още Иван Горанов, Антонио Вутов и Васил Панайотов. Също така с оглед на приятелската среща Хубчев може да прави някои ротации. За пореден път бившият защитник пренебрегна Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев и Пламен Димов от Ботев Пд, Павел Виданов, Милен Желев и Антон Карачанаков от Берое и Атанас Зехиров, Мариян Огнянов и Орлин Старокин от Черно море. Аут от сметките му са и цесекарите Божидар Чорбаджийски и Кристиян Малинов.
Срещу Саудитска Арабия селекционерът ще разчита на 10 легионери. От тях само трима се подвизават в състави на средно европейско ниво - Ивелин Попов (Спартак М), Андрей Гълъбинов (Дженоа) и Георги Миланов (ЦСКА М). Последният пропусна последните две квалификации с Франция и Люксембург, но Футболист №1 на България за 2012 г. вече доста често попада сред титулярите на руския тим и веднага бе върнат в състава. Хубчев събира състава на лагер на 8 ноември. Реално с тази проверка започва и новият му договор, който ще е до 2020 г.
Групата: вратари: Пламен Илиев (Астра, Рум), Благой Макенджиев (Пирин); защитници: Васил Божиков (Слован, Слвк), Николай Бодуров и Антон Недялков (ЦСКА-Сф), Цветомир Панов (Ботев Пд); полузащитници и нападатели: Александър Цветков (Черно море), Станислав Манолев (ЦСКА-Сф), Ивайло Чочев (Палермо, Ит), Симеон Славчев (Лехия, Пол), Георги Костадинов (Макаби Х, Изр), Мартин Райнов (Берое), Михаил Александров (Арсенал Т, Рус), Тодор Неделев (Ботев Пд), Ивайло Димитров и Иван Минчев (Славия), Ивелин Попов (Спартак Рус), Георги Миланов (ЦСКА, Рус) Спас Делев (Погон, Пол), Андрей Гълъбинов (Дженоа, Ит).

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 253

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ