17 Април 2024сряда01:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 213

автор:Дума

visibility 69

Турските интелектуалци в Германия са заплашени
Представители на турския интелектуален елит в Германия, които през 2016 г. призоваха в отворено писмо властите в Анкара да се въздържат от ескалация на конфликта с кюрдите, са изправени в Турция пред наказателно преследване за "терористична пропаганда", съобщи "Зюддойче цайтунг". В полезрението на турските власти попадат около стотина души, като част от тях вече са получили обвинителните си актове. В документите се отбелязва, че под "призивите за мир" в отвореното писмо до Анкара се съдържа "открита пропаганда в полза на терористичната организация "Работническа партия на Кюрдистан".


Турци и кюрди се биха в Антверпен
Турци и кюрди предизвикаха безредици в Антверпен. Белгийски медии уточняват, че причина за сблъсъците е станала кампания за освобождаването на осъдения на доживотен затвор в Турция ръководител на ПКК Абдуллах Йоджалан. Участниците в погрома са чупили наред частна и общинска собственост и са нападнали с метални пръти пристигналите на мястото полицаи. Съобщава се за ранени. Кметът на Антверпен Барт де Вевер е издал забрана за масови събирания в засегнатия квартал поне за седмица.

Хиляди малтийци протестираха заради убитата журналистка
Няколко хиляди малтийци излязоха на демонстрация в град Слима, за да искат справедливост, две седмици след убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция. По призив на гражданско движение, което организира голям митинг преди седмица, демонстрантите преминаха по крайбрежната улица на курортния град с викове "Срам, срам" и "Справедливост, справедливост". Някои от участниците в шествието дойдоха с червени лепенки на устата и плакати с надписи "Няма да ни накарат да мълчим" и "Страната ни заслужава нещо по-добро". Те настояват да бъдат уволнени шефът на полицията и министърът на правосъдието и на тяхно място да бъдат назначени хора с одобрението на две трети от парламента.


Въоръжен взе заложници в детска градина в Армения
Въоръжен с хладно оръжие мъж взе за заложници деца и персонал в детска градина в град Армавир, Армения, разположен на около 50 км западно от столицата Ереван, предаде Интерфакс. Местните медии съобщиха, че нападателят не е предявил никакви искания. По-късно по-голямата част от децата и персонала в детската градина бяха освободени, но все още едно дете е държано като заложник, твърдят източници на агенцията.



Най-малко седем жертви взе бурята, връхлетяла Централна Европа. Силните пориви на вятъра прекъснаха електроснабдяването на места, предизвикаха хаос в движението по магистралите и железопътните линии. Кадърът е от Полша. В същото време в Северозападна Италия се борят с горски пожари
БГНЕС


73 мигранти, спасени от испанската брегова охрана, чакат на пристанището в Мотрил да бъдат регистрирани
БГНЕС

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ