27 Април 2024събота02:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На фокус

ДОКУМЕНТ

РЕШЕНИЕ на 49 конгрес на БСП по политическия документ "Председателството на Съвета на Европейския съюз - възможност за България"

/ брой: 213

автор:Дума

visibility 29

1. Приема политически документ "ПОВЕЧЕ СОЦИАЛНА ЕВРОПА В ИНТЕРЕС НА ХОРАТА. ПОЛИТИЧЕСКА ВИЗИЯ на БСП за бъдещето на Европа и  Председателството на Съвета на Европейския съюз като възможност за България" с направеното предложение за допълнение от Ваня Чавдарова Добрева, делегат от София: Раздел 3 "Националният интерес, Българското председателство и ролята на БСП", параграф 3, изречение 2 приема следния вид: "Не бива да пропускаме шанса да отличим и представим пред цяла Европа приноса на българската култура и православнославянската ни идентиност, в това и число и кирилицата - българската азбука, за развитие на европейската цивилизация".

2. Възлага на Парламентарната група "БСП за България" да изиска от българското правителство разработване на Национална визия за ролята и мястото на България в Европейския съюз.

3. Възлага на Националния съвет на БСП да настоява българското правителство да излезе с национална позиция по Многогодишната финансова рамка с ясни политически приоритети, които да са финансово гарантирани в бюджета на ЕС.

4. Предлага Парламентарната група ДБСП за БългарияУ да инициира дебат в 44-то Народно събрание относно подготовката на България за членство в Еврозоната. Възлага на Работната група по Председателството на България на Съвета на Европейския съюз към Националния съвет на БСП съвместно със Съвета по финанси, икономика и енергетика и Съвета по социална политика на НС на БСП да изготви позиция на БСП по отношение параметрите на Плана за подготовка за присъединяване на България към Еврозоната.
 
5. Възлага на Националния съвет на БСП да изиска Българското председателство да осъществи взаимодействие с Европейската комисия, Съвета на ЕС и държавите-членки във връзка с изработване на конкретен План за действие по Прокламацията относно Европейския социален стълб, която ще бъде разгледана на предстоящата Среща на върха в Гьотеборг на 17 ноември 2017 г.

6. Възлага на Съвета по социална политика на Националния съвет на БСП да направи преглед на действащото трудово и социално законодателство и да предложи на Парламентарната група "БСП за България" промени в съответствие с водещите стандарти в Европейския съюз.

7. Предлага Парламентарната група "БСП за България" да внесе в 44-то Народно събрание предложение за изслушване на министър-председателя и министъра на външните работи на България относно подготовката на Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани през май 2018 г. и да настоява за приемане на Софийска декларация относно европейската перспектива на страните от Западните Балкани по време на форума.

8. Възлага на Работната група по Председателството да следи за реализацията на заложените от правителството приоритети и мерки относно Председателството на България на Съвета на Европейския съюз и да предложи на Националния съвет на БСП оценка на тяхното изпълнение.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ