25 Април 2024четвъртък07:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фетел поздрави шампиона

/ брой: 213

автор:Дума

visibility 30

4-кратният световен шампион Себастиан Фетел поздрави Люис Хамилтън за четвъртата му титла във Формула 1. Германският пилот на Ферари призна заслужения триумф на британеца от Мерцедес.
"Люис свърши невероятна работа през целия сезон и определено заслужава титлата. Поздравления за него, това е неговият ден. Не се страхувам от него, а обичам да се състезаваме. Щеше да бъде добре да има интрига по-дълго време, но като цяло в Мерцедес бяха доста по-добри през годината", коментира Фетел.
Шефът му във Ферари Маурицио Аривабене пък поиска от пилотите да използват максимално оставащите две състезания до края на шампионата през 2017 година.
"До последния момент се борихме и опитахме да използваме нашите шансове. Продължаваме да работим. Искаме да дадем най-доброто в останалите състезания при същото ниво на концентрация", заяви италианецът.
"Наистина не мога да повярвам, че това се случва, че вече съм четирикратен световен шампион. Състезанието не се разви, както се надявах, в един момент бях последен, и то на голямо изоставане от предпоследния. Аз никога не се предавам и това днес се оказа най-важното. Искам да благодаря на семейството ми, на Господ и на Мерцедес. Всички в отбора заслужаваха да са шампиони и тази година, отново надминахме това, което бяхме постигали досега. Нямам идея къде ще празнуваме, но все ще намерим някое хубаво местенце в този град", каза щастлив Хамилтън.
2-кратният шампион с Рено Фернандо Алонсо пък заяви, че четвъртата титла на Хамилтън е дошла прекалено лесно и без да се налага да се бори особено за нея. "Тази година му беше много лесно, нямаше опоненти. Миналата се бореше с Нико във всяко състезание, и последното включително, а тази просто беше твърде лесно. Мерцедес станаха шампиони при конструкторите 4 кръга преди финала, а Хамилтън при пилотите - 3 кръга по-рано. Надявам се Макларън-Рено да променят нещата и занапред да сме конкуренти на Мерцедес и Ферари", заяви Алонсо, който беше съотборник на Хамилтън в Макларън.

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ