19 Април 2024петък19:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Необичайно приключение в големия град

"Лора от сутрин до вечер" е филм за приятелите, очарованието на изненадите и главоболията, които могат да ти донесат сбъднатите мечти

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 956

Още един български филм тръгва по екраните от днес - приключенската романтична комедия "Лора от сутрин до вечер", научи ДУМА от Даниел Ненчев. Сценарист и режисьор е Димитър Коцев-Шошо. Ролите са поверени на популярната певица, китаристка и композиторка Милена Николова-Миленита, Христо Петков, Димо Алексиев, Ива Гочева, Георги Петров, Мартен Роберто, Юлиан Ковалевски, д-р Антонина Ковачева, Радена Вълканова, Йордан Биков, Радослав Парушев-Чарли. Продуценти са Светослав Дойчинов, Галина Маркова, Димитър Коцев, оператор - Владимир Михайлов. Художник е Никола Тороманов-Фичо, режисьорка по монтажа - Зорица Коцева. Авторки на костюмите са Радина Гъдева и Кристина Томова. Звук - Петър Йосифов, цветни корекции - Тодор Г. Тодоров.
Дебютният игрален филм на Димитър Коцев-Шошо се основава на едноименния му дебютен роман "Лора от сутрин до вечер", издаден през 2005 г. Той разказва за едно необичайно приключение, което се случва в големия град. Филмът е съвременен и динамичен, забавен и непринуден. В рамките на един луд ден от неговата сутрин та чак до вечерта Лора става героиня в напрегнато преследване от чудати персонажи заради дребни предмети, чиято стойност и смисъл тя дори не подозира. Заедно със зрителя тя трябва да разкрие загадката на магическите зарчета, като по пътя ще разбере още много неща за себе си, приятелствата и всичко останало.
Героите на филма не са никакви герои. Те са твои приятели, симпатични непознати, неприятни познати, странни птици и любими хора. Филмът не е никакъв филм. Това е градско приключение, в което участваш и в което ще продължиш да участваш дори след като си тръгнеш от киното, шегуват се от екипа.
Димитър Коцев-Шошо е сценарист и режисьор. Режисирал е телевизионни предавания (Каналето, Другата България), концерти, музикални клипове и телевизионни реклами за клиенти. В периода 2002-2004 е отговорен режисьор на музикална телевизия ММ. Сценарист и режисьор е на Годишните музикални награди на Телевизия ММ между 2002 и 2008 г. През 2008-а той е част от омнибуса "15" на списание "Капитал", а през 2010-а излиза късометражният му филм "Shopping", финалист на конкурса "Джеймисън".
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ