11 Май 2024събота05:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Довициозо с 6-и успех, но Маркес докосва титлата

/ брой: 212

автор:Дума

visibility 19

Андреа Довициозо (Ит) триумфира на мократа писта "Сепанг" в старта за Гран при на Малайзия в "кралския клас" Moto GP и записа 6-и успех през годината с помощта на съотборника си в Дукати Хорхе Лоренсо (Исп). Лидерът в генералното класиране  Марк Маркес (Исп) обаче не рискува в предпоследения кръг от сезона и запази аванс от 21 т- преди последния кръг във Валенсия. Двамата имат по 6 победи през сезона, но дори 11-о място в последния кръг гарантира на Маркес да запази титлата.
Състезанието бе изцяло под знака на Дукати, а за заводския тим на Ямаха то донесе ново разочарование, след като Йоан Зарко (Фр), дебютант в сателитния им отбор, финишира пред Валентино Роси (Ит) и Маверик Винялес (Исп).
От полпозишън стартира Дани Педроса (Исп), който обаче запази лидерството си едва 6 секунди. Марк, който стартира седми, направи чудесен старт и излезе начело още след първия завой, но също само за секунди заради собствена грешка. Зарко се възползва от ситуацията и поведе, като преднината му достигна дори 2 секунди, но способностите на Дукати на "Сепанг" ставаха все по-осезаеми, Лоренсо и Маркес го следваха, пред Довициозо и Педроса.
Две обиколки след старта Валентино бе едва 11-и, а Винялес – 14-и, въпреки че стартираха от топ 5.
16 обиколки преди финала Довициозо изпревари Маркес, който прояви самообладание и не рискува изобщо. 8 обиколки преди финиша Лоренсо и Дови изпревариха Зарко, но испанецът получи заповед от бокса и пусна Дови пред себе си, за да запази надеждите на италианеца и тима за титла.
Данило Петручи от сателитния отбор на Дукати стартира последен, тъй като закъсня с излизането от питлейна, но успя да финишира 6-и, пред Роси, а Винялес завърши 9-и на 38 секунди след Дови.


Андреа Довициозо се радва на победата си в старта за Гран при на Малайзия в клас Мото GP заедно със съотборника си в Дукати Хорхе Лоренсо (вляво) и завършилия трети Йоан Зарко на подиума на "Сепанг"
Снимка БГНЕС

И трите телекома с рекордни приходи

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 86

Гвоздейков пак смени началника на НКЖИ

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 86

Вето върху тавана за надценката на хляба

автор:Дума

visibility 401

/ брой: 86

Червеното месо и млякото разболяват планетата

автор:Дума

visibility 389

/ брой: 86

Европа се окъпа в светлини за 9 май

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 86

Катастрофална загуба за социалдемократите в РСМ

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Популярността на САЩ като глобална сила спада

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 86

Си Дзинпин пристигна в Унгария

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 86

Време е

автор:Александър Симов

visibility 337

/ брой: 86

С надежда за партньорство

visibility 334

/ брой: 86

Извращението Евровизия

visibility 351

/ брой: 86

9 май - ден на Победата

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ