28 Март 2024четвъртък17:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пътуване в епохата на Барока и среща с Вивалди

/ брой: 211

автор:Дума

visibility 93

Вълшебно пътуване във времето на Барока и вълнуваща среща с Вивалди предлагат първите два концерта за този сезон от образователната програма на "Музикална къща БНР" на 28 октомври от 10.30 и от 13 ч. В Балната зала на Националната галерия музиканти от Симфоничния оркестър на БНР и специални гост солисти ще се превъплътят в творци от епохата, първият от които е "Червенокосият абат". А кой е той и защо концертите носят това тайнствено заглавие - със сигурност ще разберат малки и големи по време на магическото музикално пътешествие.
"По следите на таланта" е нов музикално-театрален проект на популярната Музикална образователна програма на БНР. Идеята на проекта, организиран съвместно с НХГ, е да създаде в децата усет за жанр и стил не само в музикалната форма, но и в исторически и културен план. В Балната зала на Двореца децата и техните родители ще чуят пиеси за соло инструменти, ансамбли и красиви гласове, които са характерни за дадената епоха и обрисуват най-пълната картина на стила на времето.
През сезон 2017/2018 ще има още три срещи "По следите на таланта" - на 27 януари, 31 март и 2 юни, които ще представят музика и емблематични личности от класиката, романтизма и ХХ век.
Входът за деца до 12 години е свободен. Билети може да се купят от касата на Рекламно-информационния център на БНР или да се резервират онлайн на tsvetanova@bnr.bg.


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ