28 Март 2024четвъртък22:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Произведено в България

Роботи вместо шопи

/ брой: 211

автор:Иван Ченчев

visibility 1926

Вижте какво ни съобщиха тези дни:
Олимпийските игри в Южна Корея ще бъдат най-технологично напредналите в историята. Роботи ще бъдат асистенти на спортистите. Част от тях ще им бъдат дори преводачи. Докато транслират, роботите даже ще могат да правят различни гримаси. Очаква се те да знаят 12 езика. Отделно ще напътстват гостите на Олимпийските игри като доброволци, които ще обслужват следните сектори – летища, музеи, банки, хотели и търговски центрове. Човекоподобните машини щели да заменят и персонала на заведение, което ще отвори врати на един от площадите в града домакин. Ще има и роботи с антитерористична насоченост, които ще могат да идентифицират и проследяват заподозрени лица, както и при специална команда ще стрелят!
Леле, майчице, а! Какво да кажем? Ами то, както е тръгнало, на следващите Олимпийски игри може да стане така, че спортистите участници да асистират на роботите състезатели. По всичко личи, че натам сме тръгнали. Е, тук – в Територията, такава опасност няма! Ние не роботи, а кукли на конци дори не можем да закупим. Друг е въпросът, ако алиансът реши да ни програмира едни железни човечета, които да ни контролират и командват какво да правим, къде да го правим и как да го правим. Можем и в парламента да взаимстваме идеята на южнокорейците. Вместо да се чудим да влизаме ли мажоритарно, дали и какви да са ни депутатите, да си инсталираме 240 робота в Народното събрание. Така, който управлява, ще ги програмира и няма да стават грешки като при сегашните управляващи. Плюс това след мумии, извънземни, дървеници и всякакви други твари, къде, ако не в Парламента на Територията да експериментираме с роботи? Явно е скъпа технологията все още, иначе отдавна да са ни заменили с изкуствени интелекти. И те да бъдат навсякъде по системата на властта. И само някои да могат да програмират машинките. Чини ми се, това ми звучи като мечта на ГЕРБ. А на вас?
Добре, че наскоро Владимир Путин обясни на света, че преимущество в световен мащаб ще има тази държава, която първа използва изкуствен интелект за определени цели. Добре е, защото това означава, че Русия има отговор на това, което се задава от няколко ключови точки на планетата. Така поне ще има баланс. Но, ако и в Татковината го докараме до роботи, то бъдете сигурни, че при сегашната конфигурация, на тях няма да пише „сделано”, а „made in”.
Иначе да му мислят спортистите. Абсолютно. Аз се чудя защо започнаха да закриват от картата цели спортове, а те, видиш, ли ги приготвят да ги сготвят. Хубаво, че ние сме един по-специфичен народ, който си има своите странности и още в Пьонгчан, Южна Корея, на домакините може да им се наложи да търсят преводачи за роботите, които обслужват нашите спортисти, а не обратното. Не мислите ли? В лично качество не ме е страх – нема шанс шоп да се роботизира...
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ