24 Април 2024сряда20:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Особен риболов

/ брой: 210

автор:Ина Михайлова

visibility 3249

Борбата с корупцията в България окончателно е като риболова по "Дискавъри" - хващат ги, показват ги (даже ги целуват понякога) и ги пускат. Така и ще бъде занапред, след като мнозинството в парламента вчера прие само своя законопроект за корупцията. Красиви думи - като за "Дискавъри". Пардон, за Брюксел. Корупцията ще я снимат, ще й се любуват, ще я контролират в онези рамки и граници, каквито й отърва на властта. Само няма да я борят. Ама как да се борят със себе си?
Не й върви на борбата с корупцията у нас. Оставете статистиките, оставете класациите, оставете дори съдебните дела и прекратените преписки. Не мина при предишния кабинет на Борисов уж заради Меглена Кунева. ГЕРБ провалиха заседание на КСНС при президента само и само да е на тяхното. Е, постигнаха го. Със златния пръст на ДПС. Смях в залата - сега ДПС ще борят корупцията с проекта на ГЕРБ. А уж от ДПС не харесвали шуробаджанащината. А уж от ДПС искаха оставката на Валери Симеонов, а барабар с него и на цялото правителство. Да бе! Просто търсеха начин пак да бъдат забелязани - ту така, ту иначе. "Опозиция сме!", крещяха като Цветан Цветанов и сие бранеха Делян Добрев. "Ало, вижте ни, тук сме, забележете ни", обръщаха внимание върху себе си с подкрепата на антикорупционния проект на ГЕРБ. ДПС протегна ръка към ГЕРБ, а ГЕРБ не се посвениха да я стиснат. Как ли се чувстват патриотите в ролята на излъганото камилче?
В цялата симфония от антикорупционни излияния дали все някога ще се стигне до борба с корупцията е трудно да се каже. Правителството на ГЕРБ прие Национална стратегия за превенция и противодействие на корупцията с времеви разчет до 2020 г. Впрочем редно е да се отбележи, че БСП тогава подкрепи стратегията. Именно там Борисов положи подпис под идеята за "независим орган" и "антикорупционна система, която да гарантира, че усилията на органите няма да зависят от проверяваните и разследваните лица". Написаното тогава явно е било за онова време. Днес звучи по-различно, защото органът на ГЕРБ за корупцията няма да е независим, а разследващите ще бъдат контролирани от разследваните. Всички вкупом - от Бащицата.
Пардон, всъщност разследвани с този орган едва ли ще има. Ще подобрят документооборота и статистиката, наблюдението и нишката на процесите. Толкоз. Ама вие какво очаквате? Утре, като започне обсъждането на проекта на второ четене, борците срещу корупцията от ДПС начело с народните представители Делян Пеевски и Йордан Цонев ще застанат рамо до рамо с Цветан Цветанов и Делян Добрев. Само за "Дискавъри".
Такива ми ти особености на българския "риболов"...

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ