26 Април 2024петък09:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Каракачанов, измети боклука от МО

/ брой: 210

visibility 1442

Велизар Енчев

Преди седмица сезирах главния прокурор за корупция в Министерството на отбраната, за която на 30 септември призна и самият военен министър.
Бунтът на бойните ни пилоти е предизвикан от ненадеждната летателна техника, но тя е такава, защото предишното ръководство на МО сключи корупционни договори - за ремонта на МиГ-29 в Полша и за снабдяването на ВВС със смазочни материали, поради което през май-юни т.г. бяха спрени полетите на изтребителите.
На 11 юни Красимир Каракачанов посети Трета авиобаза в Граф Игнатиево и обеща да реши проблема с липсващите масла и с малкия брой полетни часове, излагащи на опасност живота на пилотите.
На 30 септември министърът изплю камъчето и направи признание без прецедент - че при сключване на сделки в Министерството на отбраната са получавани комисиони. Но не спомена нито едно име - нито на корумпиран служител, нито на частни фирми, облагодетелствани от корупцията. Оправданието за министерското малодушие е скандално - тъй като се страхувал от съдебен процес...
Още по-възмутително е следващото признание на министъра: "При предишното закупуване на бойна техника, вземете цените, сравнете ги с изходните цени на фирмите, от които сме ги купили, и ще видите, че се оказва, че по наше желание са завишавани цените - десетки милиони евро. Подобен позор не трябва да се позволява..."
Защо Каракачанов прави бомбастични изявления за позорна корупция в оглавяваното от него министерство, но няма смелостта да посочи корумпираните?
Защо на 11 юни Каракачанов обещава, че ще ускори доставката на масло за ВВС, като я прекара през борсата, а чак на 17 октомври т.г. сайтът на МО обявява, че е пусната обществена поръчка за доставка на гориво-смазочни материали с краен срок за подаване на офертите 22 ноември. Което означава, че маслото ще стигне до самолетите най-рано в началото на следващата година, а дотогава бойната авиация ще бъде приземена.
Какво през тези четири месеца попречи на министъра да изпълни обещанието си пред пилотите и кой го уплаши?
И вярно ли е, че в основата на "Маслената афера" е сблъсъкът между корумпираните лобита в МО коя частна фирма да лапне поръчка за 30 милиона?
Каракачанов, вместо да размахваш пръст на военните пилоти, обвинявайки ги в неподчинение и бунт, вземи метлата и изхвърли боклука от твоето министерство! Иначе скоро ще бъдеш изметен - или от пилотите, или от прокурорите, или от любимия ти премиер.

Фейсбук

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ