28 Март 2024четвъртък21:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Посланици откриват "Уиски фест София"

Посетителите на тридневното събитие ще имат възможност да опитат изключително рядко срещани напитки, както и ръчно направени колекционерски питиета

/ брой: 210

автор:Дума

visibility 534

Посланиците на САЩ, Ирландия и Великобритания ще открият чакания цяла година "Уиски фест София" ("Whiskey Fest Sofia"). Най-голямото и престижно подобно събитие в Централна и Източна Европа ще се проведе от 27 до 29 октомври в "Sofia Event Center", както ДУМА писа. Гостите ще избират сред над 400 уискита от цял свят. Ценители и лаици ще се насладят на палитра от невероятни марки - освен познатите ирландски, шотландски и американски, ще има японски, уелски, тайвански и индийски. Страхотна възможност се отваря пред гостите на феста, които ще могат да опитат рубинени и кехлибарени уискита, сладки и опушени, изключително рядко срещани напитки, както и ръчно направени колекционерски питиета.
Билетите вече са в продажба чрез www.ticketlogic.bg и важат за трите дни на събитието. Премиум пропускът осигурява повече уиски кредити за дегустация на различни видове напитки, които се сервират по половин унция - 15 милилитра. За втора поредна година входният билет за "Уиски фест София" дава достъп и до отделна зала с над 60 разновидности коняк и ром. Там ще стане ясно защо ромът е бил част от порциона на британските моряци и какво означава VS, VSOP и XO.
Половинвековно уиски е сред атракциите на събитието, което предлага и възможност да се представят и малко по-млади варианти на "водата на живота", отлежали три и четири десетилетия. По време на феста в специален магазин ще се предлагат всички марки уискита на цени на вносителите. Любителите на коктейли ще избират между 35 вида - разбира се, създадени на основата на уиски. Ръчно направен шоколад с малцово уиски, бъргъри с бърбън и праскова или със сос от опушено уиски, френски сирена и пури ще бъдат представени на гостите на уиски празника, за който от чужбина пристигат 15 световни имена да водят майсторски класове. Български експерт ще разкаже за уискито в киноиндустрията, а собствениците на най-добрите уиски барове у нас ще разкрият пред любознателните как са съчетали хобито с професията си.
Всяка вечер в 22 ч. ще се тегли томбола, от която щастливци ще печелят бутилки отлежало уиски, уикенд почивка и елегантни аксесоари.
Организаторите препоръчват на гостите на феста да не дегустират уиски на гладно, както и да пият много вода между отделните семплинги. Уиски фестът се е погрижил и за безопасното прибиране на гостите - специален партньор на събитието е таксиметрова компания, която ще вози посетителите след проявата с отстъпка.

Пълната програма и допълнителна информация за "Уиски фест София 2017" има на www.whiskeyfestsofia.bg и https://www.facebook.com/whiskeyfestsofia 
За повече информация може да пишете на електронен адрес info@whiskeyfestsofia.bg

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ