19 Април 2024петък15:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руските ВКС получиха първите Ми-28УБ

Общо 28 учебно-бойни вертолета ще бъдат доставени до края на 2018 г.

/ брой: 210

автор:Георги Георгиев

visibility 1049

В края на миналата седмица Руските въздушнокосмически сили получиха първите учебно-бойни хеликоптери Ми-28УБ, съобщи пресслужбата на акционерното дружество "Вертолетите на Русия", част от държавната корпорация "Ростех". Първите машини са минали вече пълен комплекс заводски изпитания.
През април 2016 г. Министерството на отбраната на Русия сключи с "Вертолетите на Русия" договор за построяването на 24 вертолета Ми-28УБ, които да бъдат завършени и доставени до края на 2018 г. Тя трябва да бъдат сглобени в завода на компанията "Росвертол", част от "Вертолетите на Русия, в Ростов на Дон. По неофициална информация на блога bmpd тези дни ВКС са получили четири машини, а до края на годината военните ще получат общо осем вертолета.
Основната разлика на Ми-28УБ от досегашните модификации е наличието на двойно управление, което позволява хеликоптерът да се управлява както от кабинета на пилота, така и от тази на оператора. Така летците, които ще управляват този вертолет ще получат по-пълноценно обучение и освен това в случай на нещатна ситуация, вторият член на екипажа ще може да поеме управлението. Машината също така има пулт за имитация на откази на техниката, който позволява да се моделира за обучаемия летец отказване на оборудването и да се подобрят реакциите в кризисна ситуация.
"Радваме се да обявим, че първата серия вертолети Ми-28УБ е готова. Ние постоянно работим над усъвършенстването на Ми-28, като отчитаме използването му в Сирия. Появата на учебно-бойна версия открива на практика неограничени възможности в усъвършенстването на системата за подготовка на пилотите на Ми-28Н. Ще отбележа, че възможностите за обучение не в тренажора, а в истински боен вертолет дават голямо предимство на нашите военни летци в сравнение с техните колеги от други страни", е заявил генералният директор на "Вертолетите на Русия" Андрей Богински.
Ми-28УБ е оборудван с модернизиран интегриран комплекс бордово радиоелектронно оборудване. Използването на този комплекс, според разработилите го, позволява ефективно да се търсят, откриват, опознават и поразяват наземни и въздушни цели. За да се осигурят нужните ергономични изисквания към работните места на екипажа е била изменена конструкцията на фюзелажа на вертолета. Ми-29УБ има разширена кабина, увеличена площ на бронираното остъкление на кабината и подобрен обзор на мястото на летеца-оператор. Хеликоптерът е оборудван с нов бордови комплекс за самоотбрана, което повишава шансовете му за оцеляване на бойното поле.



Един от вертолетите Ми-28УБ, представени в Ростов на Дон
Снимка "Вертолетите на Русия" АД

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ