Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Оръжие

Създадоха документална поредица за Българската армия

Дума

26. Октомври 2017 , брой: 210   132   0Най-големите постижения на армията ни в периода на петте войни след Освобождението на България оживяват в новата документална поредица "Българско военно чудо". Първите два филма от поредицата ще бъдат представени на официална премиера във Военния клуб в София днес от 19 часа. Входът е свободен за всички. Очаква се да присъстват професори и учители по история, директори на столични училища, съобщиха организаторите.
В десетте късометражни филма поредицата пресъздава най-важните моменти от Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата, Първа и Втора световна война. Освен историческите факти, във филмите се обръща голямо внимание и на конкретния исторически контекст. По този начин всеки зрител може да влезе в ролята на българските главнокомандващи и да получи едно по-задълбочено познание за тези битки. Според създателите това правело филмите от поредицата подходящи за използване в училище при преподаване на история.
Поредицата "Българско военно чудо" е съвместен образователен проект на сдружение "Българска история" и  ЗАД "Армеец", който има за цел да направи историята интересна за широката публика.

 

 

Оръжие

  • Руският бомбардировач ще получи ново електронно оборудване, двигатели и крилати ракети
    23. Ноември 2017 230
    20
    0

    Руският свръхзвуков бомбардировач със среден обсег Ту-22М3 ще бъде кардинално модернизиран, съобщи в края на миналата седмица ТАСС. Агенцията съобщава, че модернизирането на намиращите се в строя бомбардировачи ще започне от следващата година, а новата модификация ще се нарича Ту-22М3М. В момента, по различни данни, ВВС и ВМФ на Русия имат общо около...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"