20 Април 2024събота00:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Белчев отрече за бойкот в ЦСКА-Сф

Треньорът запазва поста след мъката с Ботев Вр за купата

/ брой: 210

автор:Мони Георгиев

visibility 1068

Старши треньорът Стамен Белчев отрече да има бойкот и разпри в съблекалнята на ЦСКА-Сф след измъчената победа с 3:1 над Ботев Вр в 1/8-финала за Купата на България. "Армейците" губеха с 0:1 до средата на второто полувреме, когато гостите останаха с 10 души след спорен червен картон, но впоследствие обърнаха резултата и продължават напред.
"Климатът в съблекалнята е много добър. За съжаление има хора, на които им се иска да не е така. Всеки футболист се ядосва, когато го сменят. Нещата ги решавам аз и аз нося отговорност. Вкараха думи в устата на Станислав Манолев. Може би бяхме още под въздействието на емоциите от "вечното дерби". Говорихме, че Ботев Вр идва в серия от 8 мача без загуба. ЦСКА трябваше на всяка цена да продължи в турнира. За съжаление, разочарован съм от някои футболисти, но няма да коментирам - това остава за съблекалнята", заяви Белчев.
Атанас Димитров (8) изведе втородивизионния тим напред, след като засече с глава центриране от корнер. Атанас Кабов (20) разтресе от 25 м гредата зад Георги Китанов, а намиращият се в засада Емил Стоев вкара с добавка, но голът не бе зачетен. На почивката "червеното" нападение подсилиха Фернандо Каранга и Кевин Меркадо. Голмайсторът на Първа лига бе задържан и свален на земята с ръка от Кристиян Григоров (63). Фаулът бе безобиден, но след това централният защитник направи няколко крачки да овладее топката и настъпи лошо по левия крак бразилеца и той започна да се премята от болка. Дискусионно е дали бранителят умишлено потърси съприкосновението, но намиращият се близо до ситуацията рефер Петър Костадинов бе категоричен, че то е умишлено и му показа директен червен картон. Останали в намален състав гостите привършиха и физическите си сили и изцяло приеха играта в своята половина. Обратът донесоха Каранга (69), Кирил Десподов (82) и Кевин Кубемба (84), а последните двама и Меркадо изпуснаха по още едно добро положение.
Реално лошата игра на ЦСКА-Сф си личеше в четвърти пореден мач, като в предните три те не успяха да победят и записаха равенства. Главният мениджър Стойчо Стоилов обаче обяви, че смяна на треньора не стои на дневен ред. "Да, той остава. Имаме пълно доверие на Стамен Белчев", каза Стоилов, а спортният директор Пламен Марков остана безмълвен.



Кирил Десподов (вляво) овладява топката пред погледа на капитана на Ботев Вр Ивайло Михайлов. Десподов вкара втория гол за победата на ЦСКА-Сф с 3:1 за купата
Снимка Блиц

 

Резултати
Купа на България

1/8-финали
ЦСКА-Сф - Ботев Вр 3:1 0:1 Димитров (8) 1:1 Каранга (69) 2:1 Десподов (82) 3:1 Кубемба (84) ЧК Григоров (Б-63); Литекс - Локо Сф 1:0 Раденцов (89); Дунав - Струмска слава 2:0 1:0 Георгиев (45) 2:0 Васев (59); Царско село - Ботев Пд 3:4 след прод. (2:2 в ред. време); снощи: Славия - Локо Пд; Монтана - Левски; днес, 18.00: Етър - Септември Сф (главен съдия Николай Йорданов); 19.00: Лудогорец - Берое (Георги Димитров)

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ