29 Март 2024петък17:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Футбол

/ брой: 210

автор:Дума

visibility 24

Разходите за Мондиал 2018 скочиха до $11,8 млрд.
Световното първенство по футбол в Русия ще струва с 600 млн. долара повече от първоначално предвидените, съобщи АП. Руските власти вече са одобрили отпускането на парите, като общата сума възлиза на $11,8 млрд. Декретът е подписан от министър-председателя Дмитрий Медведев. Турнирът ще се проведе догодина на 12 стадиона в 11 града в Русия. От общата сума над 57% се осигуряват от федералния бюджет, а 13,6% от регионалните правителства, където ще се проведат срещите. Останалите 28,8% идват от "юридически лица" - категория, която включва и частни, и държавни фирми. Световното първенство ще стане най-скъпото в историята, след като Мондиалът в Бразилия 2014 струваше общо малко над 11 млрд. на страната.

Глобиха КПР с 40 млн. паунда
Английският КПР трябва да заплати глоба в размер на 40 млн. паунда заради нарушаване на финансовия феърплей през сезон 2013/2014. Във въпросната кампания разходите за трансфери на лондончани значително надвишават приходите, което е в разрез с правилата на Английската футболна лига. Ръководството е опитало да прикрие счетоводно задължения по кредити в размер на 60 млн. Именно заради това Футболната лига наложи глобата, като сумата е рекордна в историята за всички видове спорт. От клуба ще обжалват пред Апелативен съд, след като загубиха на Арбитража. Този сезон КПР играе във второто ниво на английския футбол - Чемпиъншип.


  Англичанинът Риън Брустър открива резултата при победата над Бразилия с 3:1 на 1/2-финал на световното за юноши до 17 г. в Индия. Нападателят на Ливърпул вкара и трите гола Колката, а за "Селесао" почетно се разписа Уесли (21). За титлата утре "Трите лъва" излизат срещу Мали или Испания, които спориха снощи
Снимка fifa.com

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ