28 Март 2024четвъртък20:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шефът на президентския кабинет не е боравил с държавни тайни

/ брой: 208

автор:Дума

visibility 771

Софийската градска прокуратура отказа да образува наказателно производство срещу началника на кабинета на президента Иво Христов. Бившият гербаджийски депутат Антон Тодоров го обвини, че е нарушил Закона за защита на класифицирана информация. Няма данни за извършено престъпление, категорични са от държавното обвинение.
Тодоров твърдеше, че като член на Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет Христов се е запознал със секретна шифрограма от посолството ни във Вашингтон. Документът бил адресиран до началника на кабинета на президента, въпреки че той няма достъп до секретна информация.
От СГП потвърждават, че на 26 февруари т.г. на "Дондуков" 2 е постъпила грама от МВнР. Документът е съдържал класифицирана информация, маркирана с гриф за сигурност "секретно". Грамата е регистрирана в съответния входящ регистър и е предоставена на главния секретар на администрацията на президента Димитър Стоянов.
Макар писмото да е адресирано до Иво Хрисотв, той така и не е получил достъп до него заради липсата на достъп до класифицирана информация. Фактът, че е посочено конкретно лице като получател върху документ, съдържащ класифицирана информация, не задължава служителите от регистратурата да му го предоставят, подчертават от СГП. Прокуратурата е установила, че независимо от адресата, всички документи, които съдържат класифицирана информация, се докладват на главния секретар.
В администрацията на президента са спазени всички изисквания на ЗЗКИ и ППЗЗКИ и не са установени нарушения при обработването и съхраняването на класифицирана информация, както и условията и реда за предоставяне на достъп до нея, заключва СГП.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ