28 Март 2024четвъртък15:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вики Павлов разби системата на родния футбол

/ брой: 208

автор:Владимир Николов

visibility 818

Доскорошният селекционер на юношеския национален отбор Викторио Павлов направи шокиращи коментари за работата в школите у нас и подготовката и възпитанието на младите ни футболисти.
"Не съм тук да се оправдавам или да обвинявам някой. Благодаря на г-н Михайлов, че ми даде възможност да работя две години с националните гарнитури. Благодаря и на персонала около тима, който си вършеше работата качествено. Поемам си вината за това, което се случи в тези квалификации - чисто спортно-технически.
Колко от тези хора, които излязоха сега на манежа, си зададоха въпроса на колко от лагерите селекционерите имаме възможност да работим с тези футболисти? Имаме 8 дни, за да подготвим тези футболисти за 3 мача през 2 дни. Треньорът ли е вътре на терена? Той ли трябва да учи вратаря как да хваща топката и как да я изнася? Той ли да учи защитниците как да изнасят, как да се борят за първа топка? Той ли да учи халфовете как да градят? Той ли да учи нападателите как да завършват атаките? Той ли е виновен, че технически отстъпваме прекалено много, за тактически да не говорим. Физически също“, заяви Павлов в Актуално студио "Дерби".
„Всеки има право да пише по форумите и да обвинява, аз си поемам отговорността за това, което се случи във Велико Търново. Малко се работи с децата, това е. В международните мачове децата се сблъскват с реалността. Деца на 17 години, които играят в България, са ми казвали: "Тренер, ама ние сме далеч от истината". Всяка година се провеждат лагери в Банско, платени от държавата. Не знам дали някой си е направил труда да разбере какви са резултатите. Тази година държавата отново плати да отидат юношески отбори на тези лагери. Половината отбори бързаха да отидат на басейна. Питах треньори и ръководители защо се тренира по веднъж на ден: една тренировка и следобед на басейна, а този лагер бе за обучение на юношите. Какво правим? Това никой не го гледа, всеки търси интригата, всеки търси да направи на някой мръсно. Никой не дава отговор как да се решат проблемите с юношите“, продължи ядосаният доскорошен селекционер.
„Като сме далеч от всяко едно нещо, как да имаме юноши в големите отбори? На 17-годишните от 5 месеца им говоря, че само с приказки и чупене на стойки няма как да стане. Срещнаха се със силни отбори, които ги надиграха категорично. При 0:3 на полувремето с Израел влязох и казах на играчите, че се подиграват с националната фланелка. Как ще реагират тези, които плюят, ако бяха на мое място? Ще им кажат, че се представят супер ли? Казах на децата: "Не се излагайте второто полувреме, защото това е подигравка с футбола". Те го приеха, че съм ги унижил. Вечерта след 0:6 някои от децата се хилеха на вечерята, все едно е нищо. Оттам започна една групичка. В родните клубове нашите футболисти ги имат за звезди. Повечето родители са болни на тема "техният син да стане футболист". Обаждат се непрекъснато и питат защо съм взел този или онзи. Селекционерът не играе, той избира. Моята грешка е, че съм селектирал хора, които нямат място в този лагер. Колко хора си зададоха въпроса, че техните деца тренират по 3 пъти в седмицата?“, каза още Павлов.

"Проверете резултатите в елитните възрасти - вчера имаме резултати 8:0, 5:0, 6:0. И после ги пускаме 2 дни да почиват. Как ще израстат с по 3 тренировки в седмицата? Излязоха сега да плюят мен, подиграха се с мен, както и да е. В рамките на 1 година изредихме 47 човека. Това са футболисти, които са от водещите отбори - Левски, ЦСКА, Черно море, Ботев Пд, Славия. Кажете откъде да взема други футболисти? Децата не са виновни - заблуждават ги техните родители и техните треньори. Само Иван Цветанов от Ботев Пд излезе и каза, че започват да работят по нова методика. Всички други плюят. Ако искате, елате на базата в Бояна, ще изляза да ме плюете, да ме замеряте. Имаме и трима национални състезатели, които играят в чужбина. Ияд Хамуд, който беше титуляр в първия отбор на Локо Пд, ми каза: "Тренер, това, което тренираме в Шефилд, половината тук ще се откажат". Ние тренираме по 40 минути ефективно. Нека един треньор направи футболист с по 40 минути тренировка и ще му сваля шапка. Двама души тренират с първия отбор на Черно море - вратарят и централният нападател. Няма футболист, който да е резерва и аз да съм го взел на лагер. На Крис Добрев му желая да разгърне своя потенциал и да си промени мисленето. Другото са спекулации. Много такива таланти са си отишли, много, разберете ме. Това е. Във всяко едно отношение отстъпваме във футбола, но никой не иска да си го признае. Откога се работи целенасочено за набор '98? Откакто спечелихме европейското първенство да е в България. С това поколение се работеше дългосрочно и плодовете дойдоха - класирахме се на европейско. Треньорът им постигна целта, за което трябва да му свалим шапка - постигна успех в тия времена. Какво обаче идва след това: набори '99, 2000, 2001, 2002, 2003? Запитвал ли се е някой? Никой от футболните среди не може да отговори как да се оправи положението. Мисли се само за днес. Всичко идва от възпитанието на децата. Повечето деца мислят само за пари, мислят си, че могат да печелят милиони на 17 години, но не могат да си направят самооценка. Гледате Шампионската лига по телевизията и виждате техните 17-годишни какви са - разликата с нашите е огромна. Ние тук на 17 години се учим как да спираме топката. Не можем да дадем пас на 20 м, не можем да стреляме. Аз съм виновен, че не съм ги научил в тези 8 дни. Не играем, за да се класираме! Играем, за да не се излагаме", завърши Викторио Павлов, който като футболист има "голям шлем", като е преминал през 4-те големи столични отбора, но без официален мач за Локо Сф.



 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ