19 Април 2024петък06:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левски и ЦСКА-Сф играха за Лудогорец

39 арестувани около дербито

/ брой: 207

автор:Владимир Николов

visibility 1076

Отборите на Левски и ЦСКА-София изиграха истинско дерби в мача от ХIII кръг в Първа лига. "Сини" и "червени" завършиха 2:2 и равенството е в полза най-вече на шампиона Лудогорец, който довечера посреща първенеца на Втора лига Етър, а в следващите 2 кръга приема поред и столичните "грандове". Над 26 000 зрители се събраха на стадион "Васил Левски" и това стана най-посетеният мач през сезона, а и за последните 10 години. Двете агитки пък се отчетоха със запомняща се хореография. 
Давид Яблонски (8) откри за символичните домакини, след като с глава засече центриране от корнер на Жорди Гомес. Два гола отдалеч на Тиаго Родригес (12 и 15), дошли след слаби намеси на капитана на "сините" Божидар Митрев, обърнаха резултата. До почивката "червените" доминираха, но не успяха да увеличат аванса си. След почивката пък "сините" се отърваха от шока и установиха надмощие. След центриране от десния фланг на Милош Цветкович Роман Прохазка (61) от упор простреля вратаря  Витаутас Черняускас и оформи крайното 2:2. Опитите на съперниците да променят резултата обаче останаха без успех.
През март, когато Левски победи след обрат ЦСКА-Сф с 2:1, отново голмайстори на "сините" бяха чехът и словакът.
Преди мача двете агитки имаха големи шествия по пътя към Националния стадион. "Сините" тръгнаха от булевард "Тодор Александров", докато "червените" от улица "Иван Асен II". Агитката на "червените" извади своята хореография, която гласеше: "Нашата крепост!", визирайки Сектор "Г". Феновете на "червените" бяха приготвили нова хореография, която гласеше: "Тук ще бъдат и нашите деца" и огромен плакат с входа на клубния стадион "Българска армия".
Сектор "Б" демонстрира своята хореография в 27-ата минута, когато огромен портрет на Апостола Васил Левски бе опънат в сърцето на агитката. "Сините" фенове напомниха, че тази година се навършиха 180 години от раждането му в Карлово.  Димки от Сектор "Б" спряха мача за две минути, тъй като нямаше видимост на терена и край вратата на Черняускас. Пожар пред Сектор "Г" пък отвори работата на пожарникарите, които в рамките на минута изгасиха огъня.
"Червените" записаха трето поредно равенство в първенството преди срещата със Славия, но вече 11 мача нямат загуба, като останаха на второ място с 28 т. В събота Левски пък ще гостува на "Лудогорец Арена", като трети в класирането с актив от 25 т.

39 фенове бяха арестувани при сблъсъци преди и по време на мача между Левски и ЦСКА-София.
Първото стълкновение обаче дойде на малко необичайно място - Южния парк.  Сигналът за него е получен към 13,40 ч. в събота на тел. 112. Незабавно натам са пратени полицейски екипи и при появата им групите са се разпръснали.
Впоследствие инцидент с ранен има в района на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви”. Пострадалият обаче е без сериозни наранявания, което е установено след откарването му в болница. Най-спокойно бе на самите шествия, където многобройната полицейска охрана блокира всякакви опити за насилие и безредици.
Най-жестокият бой между фенове на двата отбора е на бул. “Васил Кънчов” във Враца. До него се стигна, след като привърженици на “червените”, пътуващи от Козлодуй, устройват засада на “сините” при магазин за техника. В масовия бой са участвали около 100 човека от двете агитки. Минути след сигнала пристига полиция. Целият наличен състав на органите на реда е мобилизиран и прекратил боя, но има пострадал служител от криминална полиция.



Пушилка, предизвикана от димките на феновете, прекъсна мача за 2 минути. Левски и ЦСКА-Сф завършиха 2:2 в дербито на ХIII кръг
Снимка Спортал



ЦСКА 1948 иска помощ от УЕФА за стадиона и емблемата

ЦСКА 1948 е влязъл в контакт с УЕФА и работи по въпроса да получи приемственост с фалиралия колос ЦСКА от законодателя в европейския футбол. Това разкри пред Спортал пресаташето на "червените" Ивайло Йолчев.
"Ето една лека изненадка - клубът ни работи с най-авторитетните юристи в Европа. Вече сме в контакт с УЕФА и клубът ни ще получи приемственост. Работи се по тази линия. И когато стигнем до Европа след 2 години, работим стъпало по стъпало, ще бъдем приемник на ЦСКА.
Когато играем срещу Левски, "сините" ще сложат на билетите емблемата и името ни по закон. Според принципите на БФС и УЕФА, доколкото знам Левски работи по тях. Работи се много усилено по тази тема. Това не е "нероден Петко". Искаме да стигнем до Първа лига и до шампионската титла по нормален път - ЦСКА започна от най-ниското ниво на българския футбол, от селските групи. По примера на Глазгоу Рейнджърс и Парма", заяви Йолчев.
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ