28 Март 2024четвъртък22:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Опасно мълчание

/ брой: 207

автор:Кристиела Симеонова

visibility 2973

Пусна си кохортата премиерът Борисов да обикаля сутрешните блокове на националните телевизии в неделния ден, за да да лъска имиджа Му и да облъчва проявилите неблагоразумието сами да си причинят това бедствие. Вътрешният министър Радев хвали дипломатическите Му умения, с които спрял бил мигрантския наплив към България. Предшественичката му Бъчварова пък бълва змии и гущери по Елена Йончева, защото показва реалното състояние на прословутата, глътнала милиони левове и смехотворна на фона на унгарското защитно съоръжение, стена по границата ни с Турция. Това ли е работата й, филми за стената да прави, глуповато се почесва по русата главица Бъчварова. Не му стига това на изстрадалия зрител, ами и първият ни дипломат Захариева се изтипосва, за да убеждава как благодарение на стената мигрантският наплив към България бил намалял. Ехооо, вие друга вселена ли обитавате, новини не четете ли? Натискът няма нищо общо със стената, мигрантите просто не се насочват към България, а използват други маршрути, за да стигнат до заветната цел Западна Европа. Нещо за Черноморския маршрут да сте чували, г-жо Захариева? Нещо за българските каналджии, които редовно хващат съседните ни страни, да кажете?
Празнословието на нашите управници е опасно, по-опасно от него обаче е мълчанието им, що се отнася до въпроси, свързани с националната сигурност. Щом Захариева се хвали, че България е държавата с най-добри външни граници, защо мълчи за проблем, който пряко ни засяга в качеството ни на външна граница на ЕС? Вицепрезидентът Илияна Йотова информира, че вътрешната комисия на ЕП е приела поправки в Дъблинския регламент, които на практика запазват настоящето му действие - отговорност за бежанците носят страните, в които те първи са стъпили на територията на съюза. Въпросите, свързани с приетите текстове, са много, но защо ние не знаем нищо за тях? Защо Захариева, вместо без свян да демонстрира невежеството си, не сподели с широката общественост какво е мнението на България по тези въпроси? Докато евролидерите в знак на благодарност, че ги пази от пришълците, тупат Борисов по исполинските рамене, той каква национално отговорна позиция ще отстоява на Евросъветите? Навярно управниците ни изобщо не знаят за това гласуване. Дори и да знаеха, трудно биха се впуснали в собствени разсъждения по темата без предварителна подготовка от "началниците".

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ