29 Март 2024петък09:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 207

автор:Дума

visibility 61

В Македония откриха 13 иракски мигранти в български камион
13 нелегални мигранти от Ирак бяха открити от македонската гранична полиция в тайник в камион, управляван от грък, но с българска регистрация . Мигрантите бяха хванати на ГКПП "Богородица" на македонско-гръцката граница при проверка на камион "Рено", управляван от 45-годишен гръцки гражданин, на когото е повдигнато обвинение за трафик на хора.


Франция намали данък "богатство"

Френските депутати одобриха спорната данъчна реформа на данъка върху богатството, която според президента Еманюел Макрон ще помогне за рестартиране на икономиката. Лявата опозиция обаче смята, че това е подарък за богатите. В момента около 350 хил. френски домакинства, чието имущество надхвърля 1,3 млн. евро, плащат т.нар данък върху богатството. След реформата той ще бъде заменен от друг, със същия таван и данъчна ставка, но ще се изчислява само върху притежаваните недвижими имоти, като се изключват акциите, облигациите и други авоари. През 2016 г. данъкът донесе на бюджета близо 5 млрд. евро.


Косоварите избираха местна власт
Гражданите на Косово гласуваха за кметове и общински съветници в 38 общини. Право на глас имаха около 1,87 млн. избиратели. Във вота участваха 91 политически субекта, от които една коалиция, 35 партии, 30 граждански инициативи и 25 независими кандидати. 32 хиляди местни и чуждестранни наблюдатели извършиха мониторинг на изборния ден. Специални мерки за сигурност бяха предприети в населените предимно със сърби северни общини.


Близо 590 хил. рохинги са избягали от Мианма
ООН заяви, че 589 хил. мюсюлмани рохинги са избягали от Мианма в Бангладеш през последните осем седмици, включително почти 7000, приети от Бангладеш, след като са прекарали почти четири дни на границата. Хуманитарни служители докладват, че вероятно още хиляди рохингски бежанци са на път. Днес в Женева ще се проведе конференция за събиране на средства за бягащите от насилие рохинги. Тя призовава за 434 млн. долара помощ за 1,2 млн. души до февруари 2018 г.


Настоящият държавен глава на Словения Борут Пахор пуска своя глас на изборите за президент. Според проучванията 53-годишния Пахор го очаква втори мандат
БГНЕС



В йеменската столица Сана деца се редят на опашка за храна, осигурена от местна благотворителна организация. Близо 17 млн. души от 26-милионното население на раздирания от война Йемен изпитват недостиг на храна
БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 526

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 532

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ