26 Април 2024петък11:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Експерт: Политиките на МВФ са нехуманни

/ брой: 206

автор:Дума

visibility 329

Политиките по заемите на Международния валутен фонд подкопават целите на ООН за правата на човека и развитието, твърди независим експерт, сътрудник на хуманитарната организация.
Според него в страните, които са изправени пред бедност и здравни кризи, такива политики могат да отслабят социалните разходи и да възпрепятстват зачитането на правата на човека и да доведат до увеличаване на безработицата, намаляване на трудовите стандарти и увреждане на общественото здраве и околната среда.
"Човешките права в кредитирането вече не могат да бъдат пренебрегвани", пише Алфред де Заяс, натоварен от Съвета на ООН по правата на човека с отговорността да насърчава справедливостта в международния ред.
"Изразявам съжаление от факта, че практиките на международните финансови институции по кредитиране понякога противоречат на целите на ООН не само в областта на правата на човека, но и в постигането на целите за устойчиво развитие".
В доклада си той заяви, че МВФ настоява за агресивна приватизация и строги мерки.
„След политическите кризи и по време на дългове и икономически сътресения в Гърция, Аржентина и Тунис политиките на МВФ налагат екстремни условия, които изискват съкращения в социалните разходи, докато милиони нямат достъп до здравни грижи или са безработни, но не получават обезщетения за безработица. Тази година финансовата институция отложи изплащането на заеми на Тунис, като поиска приватизацията на държавните банки и премахването на 10 000 работни места в публичния сектор”, посочва Де Заяс.
Експертът също така цитира академичен коментар, според който условията за подкрепа от МВФ - които изискваха кредитополучателите да демонстрират бърз растеж и консервативна фискална политика - отслабиха способността на африканските страни да отговорят на епидемията от ебола през 2014 г.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ