29 Март 2024петък10:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сменете матрака

/ брой: 205

visibility 51

Манол Генов

Не съм сред най-активните поддръжници на тезата, че за всяка клевета и умишлено омаскаряване трябва да се хващаме за дръжката на вратата към съдебна зала. Но в последните месеци странната активност на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова взе да ми идва в повече. Дамата откровено повяхна медийно от усърдие да продава името ми за "добро утро". Изтърпях го едно лято, удържах стоически да ми подхвърля името и в ранната есен на новия парламентарен сезон. По всичко личи, че тя продължава да се събужда с идеята непременно да ме спомене ни в клин, ни в ръкав в някоя медия. Иначе денят й не е започнал. В рекламите казват, че в подобни случаи е по-добре да си смениш матрака.  
 Знам, че не трябва да се измервам по нивото на случайно успели, чийто партиен стаж е едноцифрен. Знам, че на такива, готови на всякакви партийни опорни точки, не се обръща особено внимание - нито от техни, нито от чужди.  Знам, че не е разумно да се засягам от човек, в чиято официална биография професионалният стаж се изчерпва със стажантско и консултантско битие.
И все пак искам да й кажа: Г-жо Атанасова, спрете да търкаляте името ми пред медиите, че ще ви заподозрат в скрита реклама! Не съм имал възможност да се респектирам от правните ви и политически познания за съдебната система и правната уредба на държавата. Но, повярвайте ми, има разделение на властите, дори и вътре в правосъдната система (без значение дали ви харесва). С повратливите си позиции на принципа "когато както ни харесва" вие издавате смущаващо семпла правна култура и почтеност.
Има очевидно една добре опазена от  Атанасова обществена тайна. И тя е, че в тая държава прокуратурата е само една от страните в правораздаването, срещу нея има защита, а над тях - съдебно отсъждане. В дебелите учебници, през които госпожата уж е минала професионално, пише нещо отдавна известно - че невинността е презумпция, а обратното подлежи на доказване. Надявам се да не е пропуснала тези учебници. А понеже е част от властта на ГЕРБ, няма да е добре да са й убегнали и европейските мониторингови препоръки в сектора. Според същите не е добър признак да се отдава прекомерност на обвинението, преди да има доказателства, защита и отсъждане.  
За такива като Атанасова и компания, на които името ми е раздадено като опорна точка в медийната им активност, ще повторя, че имам достойнството и отговорността да защитя моето име. Ще го направя с нужното търпение, открито и през процедурите, записани в закона. А не в страх и бягство, защото, видите ли, съм се бил респектирал от поддръжници на Вишински в някоя партия, пък били те и остриета за опорни точни на нечия власт. Не е приятно, но е очевидно, че за Десислава Атанасова книжките за нормалното правораздаване и достойнство на гражданина, както и за добрата публична манипулация, очевидно са на висок за ръста й рафт.


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ