20 Април 2024събота08:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Шиниъд О'Конър пристига с нов албум и със съпруга си

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 49

Четири години и половина след излизането на последния й албум, талантливата Шиниъд О'Конър се завръща с нов проект, който със сигурност е един от най-съвършените й творчески продукти. Само месец след реализирането на албума българските фенове на звездата ще имат уникалната възможност да чуят на живо вдъхновяващото й, екслузивно акустично шоу в зала 1 на НДК на 22 юни, както ДУМА писа. Билети за концерта на цени от 40, 50, 60, 70 и 80 лв. все още може да се намерят на касите на Тикетпро и неговите партньори, както и онлайн на www.ticketpro.bg .

 

Въпреки че ще се появи на музикалния пазар този месец, критиката вече получи предварителен запис на албума "Home", който е на път да се превърне в своеобразно звездно завръщане на певицата към истинския й образ - недвусмислен поглед назад към музиката, която я направи световноизвестна през 80-те и 90-те години. "Той е различен от последните ми няколко албума, които са с тематична насоченост. Това е просто колекция от поп песни" казва Шиниъд. "Home" притежава онова стилово разнообразие, характерно за темперамента и емоционалността на звездата. В албума са включени няколко кавърверсии - "Song to the Siren", хит от 60-те години на Тим Бъкли, и "Queen of Denmark" на американския изпълнител Джон Грант, чийто дебютен албум, носещ същото име, беше избран за албум на годината 2010 в класацията на сп. "Mojo". Освен кавърите, в албума има и няколко романтични песни като "Old Lady" и "Come down with me". Името му е измислено от брат й, забележителния писател Джоузеф О'Конър.

 

По време на концерта си в НДК, както и през целия си престой в София, Шиниъд ще бъде придружена от дългогодишния китарист на групата й и настоящ съпруг Стийв Куини, научи ДУМА от Антония Сланчева. Двамата сключиха брак миналата година, преоткривайки романтиката в прекрасните си приятелски и професионални отношения. Освен него българската публика ще види и Кийран Кийли, който ще се включи на клавири, акордеон и китара. Кийли е свирил в някои от най-известните келтски фолк-рок банди като "The Pogues" и "The Corrs", както и в "The Popes" - проекта на Шейн Макговън, който той прави след разпадането на "The Pogues". Музикантът, който сътрудничи на Шиниъд отдавна, придружава звездата по време на акустичните й изяви през последните няколко години.

 

Шоуто на Шиниъд О'Конър в София е първото от сегашното й турне, което го превръща в много важен концерт за талантливата певица. Звездата е споделила пред организаторите от "София мюзик ентърпрайсис", че няма търпение да се срещне с българската публика, която ще я слуша и гледа за пръв път на родна земя. Ексклузивното акустично шоу, което Шиниъд подготвя с усилени репетиции, ще бъде много впечатляващо. Ограничената серия концерти започва с проявата на 22 юни в НДК и  продължава през Москва на 24-ти и Санкт Петербург на 26-и. Те ще бъдат последвани от редица фестивални участия в Европа.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ