19 Април 2024петък19:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

България иска подпомагането на тютюнопроизводството да продължи

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 19

За България е важно подпомагането на тютюнопроизводството да продължи, така че секторът да претърпи технологично обновление, а в дейността се включат повече млади хора. Това е казал зам.-министърът на земеделието, храните и горите Цветан Димитров на Форум за ориенталските сортове тютюн, организиран от Международната асоциация на тютюнопроизводителите (ITGA) в гр. Литохоро, Гърция.
България ще постави въпроса за съдбата на тютюнопроизводителите и в хода на преговорите за реформа на Общата селскостопанска политика на ЕС, е казал Димитров, цитиран от пресцентъра на ведомството.
"За нас съдбата на тютюнопроизводителите ще бъде важна част от крайното споразумение за бъдещата обща селскостопанска политика, за да се избегнат негативни последици за чувствителните територии, които нямат друга икономическа алтернатива", е подчертал той.
Зам.-министърът е съобщил, че България е заинтересована от запазване на сегашните и създаване на нови финансови инструменти за подкрепа дохода на заетите в сектора поради икономически, регионални и най-вече социални причини.
По думите му сред целите на държавната политика за сектора е повишаване на конкурентоспособността на българските тютюнопроизводители, както и стимулирането на производството на по-висококачествен тютюн, отговарящ на пазарните изисквания.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ