20 Април 2024събота05:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Вицешеф на БФС:

Не сме мафия, нито октопод

Приносът на Боби Михайлов за футбола ни е категоричен, но не е сигурно, че той ще иска още един мандат, смята заместникът

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 17

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, категорично отхвърли твърдението на боса на Царско село Стойне Манолов, който обяви пред Спортал, че в българския футбол има “октопод”, който влияе на всички решения. Бизнесменът също така не смята, че шесткратният шампион на България Лудогорец влияе на определени комисии в БФС.
“Няма “октопод”, който да влияе на всички решения. Наближава конгрес и ще има още подобни твърдения, но такъв “октопод” няма. Не мисля също така, че Лудогорец има влияние върху определени комисии в БФС. Колкото до участието на президентите в Изпълкома, нека припомня, че това се прие по предложение на ПФЛ, т.е. клубните президенти сами се събраха и избраха кои да бъдат представителите им в него. Нека се съберат отново и да решат в новия комитет да няма ръководители на отбори. Всичко е абсолютно демократично и е в техните ръце”, коментира Фурнаджиев.
“Предприехме тежки реформи със създаването на Първа професионална лига и смятам, че вдигнахме доста нивото на футбола. Сега Лудогорец не е този хегемон, който бе в последните години. Има 5-6, да не кажа 7 отбора, които са равностойни. Направи се доста за футбола, но ако трябва да се сравняваме с други европейски държави, трябва да си признаем, че сме много далеч”, допълни още един от шефовете в БФС, който подкрепи родните съдии и изрази задоволството си от тяхното представяне напук на критиките по техен адрес.
Освен това той не гарантира, че Борислав Михайлов ще се кандидатира за нов мандат. До конгреса на БФС през февруари остават 4 месеца, а бизнесменът, който минава за един от приближените до легендарния вратар, смята, че не са верни слуховете за апетитите за поста на Боби от двама от бившите му съотборници в националния отбор - Наско Сираков и Любослав Пенев. Фурнаджиев не пропусна да похвали Михайлов за свършената през последните години работа, но изрази мнение, че със сигурност ще има повече от един, желаещ да заеме ръководния пост в Бояна.
“Не знам за такава кандидатура в момента, но съм сигурен, че ще има поне една, която да застане срещу Борислав Михайлов. В интерес на истината, от самия Боби не съм чувал дали ще се кандидатира отново за президент на БФС. Със сигурност обаче ще има опозиция. Няма нищо вярно в слуховете относно Наско и Любо и техни апетити към поста. Такава кандидатура няма, никой не я е издигал, никой не я е съобщавал. Започвайки с неверни слухове, стигнахме дотук. Моето мнение съм го изразил неведнъж - за мен се постигна немалко във футболно естество през последните години. Самият Борислав Михайлов е признат и в Европа, и в цял свят - бе избран в Комисията за развитие на футбола във ФИФА, член е и на Изпълкома на УЕФА. Пишеше се уверено, че когато Платини си отиде, ще си тръгне и Боби, защото французинът е негов гръб. Видя се ясно обаче, че не Мишел му е бил гръб, самият той е на себе си”, завърши Фурнаджиев.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ