20 Април 2024събота13:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Времето ще отключи "термостатни войни"

Мъжете са по-студенолюбиви същества, докато жените искат да им е по-топло

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 19

С идването на студеното време пак се очаква да се отключат т.нар. "термостатни" войни", както са известни споровете между половете за желаната температура в стаята. Сред една трета от британските двойки се разразяват люти скандали заради силата на отоплението в помещенията, тъй като дамите се нуждаят от по-висока температура, за да се чувстват комфортно, пише "Метро".
Това обаче си има естествено физиологическо обяснение. Мъжете по природа са по-студенолюбиви същества, докато жените искат да им е по-топло, за да могат да се посветят ползотворно на обичайните си задължения.
Обикновено отоплението в помещенията е фиксирано на 20 градуса по Целзий. Това е прекалено студено за представителките на нежния пол, които се чувстват най-добре при температури от 24-25 градуса. А това е с "цели" 2,5 градуса повече от идеалната околна топлина, предпочитана от мъжете.
Предишни изследвания доказаха, че при студено време температурата на ръцете на дамите е с 3 градуса по-ниска от тази на господата. Това обаче се дължи на женския хормон - естроген. Той леко сгъстява кръвта на нежната половина на човечеството, което води до ограничаване на кръвния поток към крайниците им. Когато са в овулация и нивото на естроген е голямо в организма им, дамите се чувстват много по-студени.
Други проучвания установиха, че жените се смятат за дискриминирани на работното място отново по отношение на температурата на помещенията. В повечето офиси климатиците са настроени спрямо метаболизма на мъжете, а не спрямо този на дамите.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ