26 Април 2024петък21:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Специализираната прокуратура разследва община Смолян

Кметът от ГЕРБ похарчил предизборно 533 250 лева целева субсидия за улици в града

/ брой: 203

автор:Дума

visibility 37

Спецзвеното "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура разследва община Смолян, съобщава местният сайт "Отзвук". Досъдебното производство, образувано в Окръжната прокуратура в Смолян е за нецелево разходване на бюджетни средства. След това е възложено на спецзвеното към СГП. Производството е за отклоняване на 533 250 лева целева субсидия, отпусната на община Смолян от Министерството на финансите за селски пътища, но похарчена предизборно за улици в града.
Говорителят на СГП Зорница Таскова заяви, че досъдебното производство е постъпило на 30 юни, след като главният прокурор Сотир Цацаров го е възложил на Специализираното звено "Антикорупция" за по-пълно разследване. То е  срещу неизвестен извършител и към момента няма привлечено към наказателна отговорност лице, заяви още говорителката. Предвиденото наказание е лишаване от свобода до три години или пробация, както и лишаване от права.
Разследването на Окръжната прокуратура в Смолян започна след доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), която откри тежки финансови нарушения на кмета на община Смолян. Инспекцията е извършена миналата година, а докладът от нея бе изпратен в прокуратурата. АДФИ е констатирала няколко нарушения на Закона за публичните финанси от страна на кмета Николай Мелемов при разходването на целеви средства от държавния бюджет за капиталови разходи. Проверени са три обществени поръчки, при двете от тях са установени отклоняване на целеви средства в размер на 533 хиляди лева, предназначени за ремонт на два пътя - до селата Сивино и Виево, които били похарчени за ремонт на улици в  Смолян.
АДФИ констатира, че Николай Мелемов като първостепенен разпоредител с бюджетни кредити е нарушил на два пъти Закона за публичните финанси, отклонявайки целевите средства от държавния бюджет, като за извършените нарушения са му съставени два акта. Освен това били съставени документи с невярно съдържание.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ