Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Комисията по отбрана отхвърли президентското вето

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   280   011 проекта бяха отличени по съвместната програма на БАН и МОН за подпомагане на млади учени за 2016 г. Наградите на младите учени връчиха председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и министър Красимир Вълчев на тържеството, с което вчера бе отбелязана 148-та годишнина от създаването на академията на 12 октомври 1869 г.
В момента в БАН работят над 500 млади хора, на които посвещаваме днешното тържествено събрание, каза при откриването председателят на Общото събрание на академията проф. Евелина Славчева. БАН е желан партньор на международната сцена и е най-добрият посланик на науката зад граница, подчерта в словото си акад. Ревалски.
От името на младите учени присъстващите поздрави д-р ас. Кирил Христов, носител на награда "Питагор" за 2017 г., който е учил за бакалавър в Германия, магистратура и докторантура в Холандия, пост-докторска специализация в Италия, а след това се е върнал да работи в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на БАН. Да имат повече самочувствие и вяра в способностите си, да знаят, че и в България се прави отлична наука и да направят от себе си пример за подражание, вместо жертви, пожела той на младите си колеги. Емиграцията на младите образовани българи е най-голямата загуба на национален капитал, каза в приветствието си министър Вълчев.


Наградените млади учени

 

 

България

 • Властта залага за догодина поемането на до 1 млрд. лв. вътрешен държавен дълг
  24. Октомври 2017 208
  128
  0

  Правителство на ГЕРБ ще продължи да взема нови заеми. Това стана ясно вчера от проектобюджета за догодина и от актуализираната тригодишна прогноза до 2020 г., които Министерството на финансите скоростно публикува, докато "БСП за България" оповестяваше параметрите на своя алтернативен бюджет.
  Властта планира през 2018 г. да поеме нов...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"