Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

Комисията по отбрана отхвърли президентското вето

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   120   0Парламентарната комисия по отбрана отхвърли вчера ветото на президента Румен Радев върху Закона за отбраната и въоръжените сили и прие промените повторно. "Против" гласуваха само депутатите от БСП, които посочиха, че в закона има дискриминация и е на ръба на Конституцията.
Припомняме, че на 9 октомври държавният глава върна за ново обсъждане промените в закона, приети от НС на 27 септември. Те предвиждат удостоените с висше военно звание офицери да се представят в Комисията по отбрана на НС. Според Радев законът може да доведе до практическото обезсмисляне на определени разпоредби. Той се опасява, че измененията крият риск от политизиране на висшия команден състав на Въоръжените сили.
Кольо Милев от "БСП за България" заяви, че представянето в комисията на удостоените с висши офицерски звания не е необходимо. Да не подценяваме генералите, да ги викаме тук, за да се представят като ученици, призова той. Социалистът Таско Ерменков подкрепи мотивите на Радев и опасенията му, че парламентът се опитва да вмени контрол над генералитета, вече удостоен със звание от върховния главнокомандващ, и по този начин да иззема правомощия на президента. "Как си го представяте? Министърът на отбраната влиза и след него в редичка вървят генералите, за да ги представи. После казва "ходом марш". Абсурдно е", възмути се Ерменков.
 

 

 

България

  • Не е достатъчно да сме алтернатива на ГЕРБ, а да се заявим като алтернатива на модела, заяви лидерът на БСП
    23. Октомври 2017 207
    21
    0

    Конгресът на БСП да се обяви за нов модел на данъчно облагане на доходите. За това се обяви лидерът на партията Корнелия Нинова пред XIII конференция на столичните социалисти. Тя е категорична, че партията трябва да настоява за необлагаем минимум върху минималната заплата, за прогресивна скала на облагане и семейно подоходно облагане на младите...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"