Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

14 Декември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

България

Делото на Йончева срещу Борисов продължава на 5 декември

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   158   0За 5 декември е насрочено следващото заседание по делото, което депутатът от "БСП за България" Елена Йончева заведе срещу Бойко Борисов и ГЕРБ за клевети и рушене на имиджа. Журналистката съди премиера за причинени неимуществени щети за 20 000 лв. Поводът са негови изказвания от предизборната кампания за народни представители. Тогава Борисов обяви, че тя е получила милиони за свои интервюта.
Бойко Борисов и Елена Йончева не присъстваха на делото. Борисов се представляваше от адвокатите Марин Марковски и Божидар Терзийски, а Йончева - от Георги Атанасов. Адвокатът на Йончева поиска като свидетели да бъдат призовани Къдринка Къдринова, Иван Гарелов, Емил Райнов и Виза Недялкова - за отражение върху психическото й състояние. Премиерските защитници смятат, че свидетелите ще установяват едни и същи неща.
Според Борисов Йончева се е възползвала от положението си близо до бившия премиер Станишев. "Направила съм над 50-60 документални филма. По време на управлението на г-н Станишев съм направила 4. Нямам нищо общо с платени от държавата пари. Никога не съм кандидатствала за субсидии. Освен това направих справка в БНТ дали са превеждани държавни средства за мои материали през 2000 г.", настоява Йончева. Тя се възмути, че човек с власт набеждава. "По време на кампанията аз бях просто кандидат, не депутат. Усещането за безнаказаност, това е страшното. Политиците в България се чувстват безнаказани", смята Йончева.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"