Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Гербаджийски кмет вдига драстично таксата за смет в Сливен

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   130   0Кметът на Сливен Стефан Радев е внесъл в Общинския съвет предложение, с което ще бъде увеличена таксата за битови отпадъци. Само преди 7 месеца в интервю градоначалникът обещава на съгражданите си, че тази година няма да се вдигат местните данъци и такси.
Сливналии коментират, че след недомислената синя зона с объркани маркировки, след повишаването на цената на водата от местното ВИК, в което и общината има участие, сега ново увеличение. "След всички тези действия ние не  живеем по-добре или в по-добра среда! Ние обедняваме, а едни хора за пореден път ни лъжат", възмущават се жителите на Сливен. В социалните мрежи те припомнят, че тази година граждани са осъдили общината заради незаконното увеличение на ставките.
Досега такса "смет" бе еднаква за цялата община. Предстои да бъде въведено зониране на населените места. Жителите на Сливен вече ще плащат вместо по 0,9 промила върху данъчната оценка на жилищните си имоти, по 1,05 промила, а в селата - 1,8 промила. Увеличението за нежилищните имоти съответно е от 1,2 на 1,5 промила за Сливен и 2,35 за селата.

 

 

 

България

 • Властта залага за догодина поемането на до 1 млрд. лв. вътрешен държавен дълг
  24. Октомври 2017 208
  129
  0

  Правителство на ГЕРБ ще продължи да взема нови заеми. Това стана ясно вчера от проектобюджета за догодина и от актуализираната тригодишна прогноза до 2020 г., които Министерството на финансите скоростно публикува, докато "БСП за България" оповестяваше параметрите на своя алтернативен бюджет.
  Властта планира през 2018 г. да поеме нов...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"