Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Багери събарят незаконни постройки в пловдивската "Арман махала"

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   90   0Багери влязоха в пловдивската "Арман махала", за да събарят незаконни постройки вчера. Тежките машини обаче бяха посрещнати с протест. Някои от засегнатите обявиха, че са атакували заповедта за събаряне в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Заради напрежението 30 полицаи охраняваха акцията. Всички незаконни постройки са без каквито и да е строителни документи и книжа и са изградени върху терен общинската собственост, каза районният кмет Ральо Ралев. За подлежащите на премахване сгради все още се чака приключването на делата, а някои от тях имат временни ограничителни мерки от Европейския съд по правата на човека. На всички обитатели на незаконни постройки е предоставена възможност за временно настаняване в социално жилище от Агенцията за "Социално подпомагане", посочи още районният кмет.
Акцията засяга предимно стабилни сгради, някои от които са двуетажни. Това не е първата кампания - преди време в махалата бяха съборени 15 бараки. Предвижда се на мястото на къщите да бъде изграден бул. "Северен", финансиран с европари.
 

 

 

България

 • Властта залага за догодина поемането на до 1 млрд. лв. вътрешен държавен дълг
  24. Октомври 2017 208
  129
  0

  Правителство на ГЕРБ ще продължи да взема нови заеми. Това стана ясно вчера от проектобюджета за догодина и от актуализираната тригодишна прогноза до 2020 г., които Министерството на финансите скоростно публикува, докато "БСП за България" оповестяваше параметрите на своя алтернативен бюджет.
  Властта планира през 2018 г. да поеме нов...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"