Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

България

ВСС отказа нова процедура по избор на шеф на ВАС

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   88   0Няма да има нова процедура за избор на председател на Върховния административен съд, реши вчера мнозинството в новоизбрания ВСС. Два часа съветът обсъжда президентския указ, с който Румен Радев върна предложението на ВСС за назначаването на Чолаков за председател на ВАС. Преобладаващото мнение във ВСС беше, че не трябва нова процедура. Само председателят на ВКС Лозан Панов, Севдалин Мавров и Цветинка Пашкунова бяха на мнение, че всичко трябва да започне отначало, уточнява "Правен свят".
След като беше взето решение със 17 на 3 гласа, че ще продължи старата процедура, започна спор дали трябва да се гласува единствено за Георги Чолаков, който бе избран за шеф на ВАС на 11 септември, или трябва да бъдат изслушани и двамата кандидати - Чолаков и Соня Янкулова. Настоящият шеф на ВАС подкрепи първата теза. Във ВСС е получено и писмо от Чолаков, който изразява готовност да се яви пред висшите магистрати, за да изложи вижданията си и да отговори на въпроси.
В крайна сметка предложението и двамата кандидати да бъдат изслушани бе подкрепено едва от 7 члена.

 

 

България

  • Не е достатъчно да сме алтернатива на ГЕРБ, а да се заявим като алтернатива на модела, заяви лидерът на БСП
    23. Октомври 2017 207
    24
    0

    Конгресът на БСП да се обяви за нов модел на данъчно облагане на доходите. За това се обяви лидерът на партията Корнелия Нинова пред XIII конференция на столичните социалисти. Тя е категорична, че партията трябва да настоява за необлагаем минимум върху минималната заплата, за прогресивна скала на облагане и семейно подоходно облагане на младите...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"